Main Content

Tréneri veľkých klubov podporili 5 rozhodcov v LM

štvrtok, 2. september 2010 17:01 | Autor: TASR

Tréneri elitných sedemnástich futbalových klubov Európy privítali rozšírenie experimentu s dvoma rozhodcami za bránkovými čiarami v zápasoch tejto sezóny Ligy majstrov.

Tento model prešiel skúškou ohňom v premiérovom ročníku Európskej ligy UEFA a vzhľadom na množiace sa prípady chybného posúdenia sporných situácií nájde svoje uplatnenie aj v Lige majstrov. "Technologická pomoc vo futbale vždy vyvolá veľkú debatu, ale myslím si, že prezident UEFA Michel Platini si v tomto smere počína brilantne," pochválil kroky UEFA Roy Hodgson, ktorého FC Liverpool sa paradoxne v tejto sezóne LM nepredstaví. Naopak, Manchester United a Alex Ferguson vo vybranej spoločnosti nebudú chýbať: "Vždy je lepšie mať namiesto jedného páru očí tri."

Technický riaditeľ UEFA Andy Roxburgh po štvrtkovom stretnutí s trénermi uviedol, že cesta bránkových asistentov je humánnejšia a tým pre konzervatívny futbalový šport aj prijateľnejšia ako zavedenie moderných technológií. Exkluzívne trénerské fórum v Nyone by malo tiež diskutovať o prípadnej zmene pravidla o výhode gólu na ihrisku súpera v zápasoch európskych pohárových súťaží. UEFA zvažuje úpravu v prospech predĺženia alebo tretieho zápasu modifikáciu. Podľa Roxburgha však medzi trénermi nepanuje ochota zmeniť viac ako 40 rokov používané pravidlo.


SITA, AFP
© WEBNOVINY