Main Content

KOMENTÁR: Pred olympiádou sa máme od čoho odraziť

štvrtok, 16. máj 2013 22:58 | Autor: Martin Gregor

KOMENTÁR: Pred olympiádou sa máme od čoho odraziť
KOMENTÁR: Pred olympiádou sa máme od čoho odraziť | zdroj: foto TASR

Zápasom s Fínskom sa vystúpenie slovenských hokejistov na MS 2013 končí. Vytúženého letu do Štokholmu sme sa nedočkali, napriek tomu ale nemusíme vešať hlavy. Postupom do štvrťfinále sme splnili základný cieľ a čo je dôležitejšie zvýšili sme si sebavedomie pred olympiádou.

Komentár Martina Gregora

Osobne mam pocit, akoby si ľudia neuvedomovali, že majstrovstvá sveta sú len predohrou turnaja pod piatimi kruhmi. Možno je to prijateľným letným časom a faktom, že zápasy svetového šampionátu sa hrajú až na konci sezóny, že mnoho ľudí v našej krajine berie svetový šampionát vážnejšie ako olympiádu. Ale keby som si mohol vybrať radšej zvolím tri vypadnutia vo štvrťfinále MS výmenou za postup do semifinále OH (alebo ešte lepšie jedno finále olympiády výmenou za trikrát finále MS).

Z tohto turnaja si treba so sebou zobrať to najlepšie a odraziť sa od toho pri budovaní tímu pre vrchol štvorročného cyklu, ktorý bude skutočným odrazom toho aký silný je slovenský hokej. Veď len na olympiáde môžeme vidieť tie najlepšie reprezentačné výbery.

Vujtek nemusí mať pred budovaním tímu pre Soči roztrasené kolená. Nedávne zápasy s Fínskom, USA a Ruskom nám ukázali, že máme aj v Európe hokejistov, ktorí sú schopní hrať hokej na najvyššej úrovni. Keď doplníme káder o skutočné hviezdy s vodcovskými schopnosťami, ktoré nám v Helsinkách chýbali, máme šancu, aby sme si zopakovali Vancouver 2010, ale so šťastnejším koncom.

Hráči, s ktorými počítame na OH ale neboli na MS: Marián Gáborík, Marián  Hossa, Michal Handzuš, Zdeno Chára, Andrej Meszároš, Ľubomír Višňovský, Dominik Graňák, Jaroslav Halák, Tomáš Tatar, Richard Pánik

Napíšte do diskusie mená hráčov, ktorí si podľa vás zaslúžia na základe výkonov na MS 2013 miestenku na ZOH 2013!