Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (17.5.)

piatok, 17. máj 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (17.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (17.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

LADY BYNG TROPHY: Na Lady Byng Trophy určenú najslušnejšiemu hráčovi sezóny boli nominovaní Patrick Kane (Chicago Blackhawks), Matt Moulson (New York Islanders) a Martin St. Louis (Tampa Bay Lightning).

 
DRAFT NHL: V rebríčku skautskej organizácie ISS sa v rebríčku prepadol Valerij Ničuškin, ktorý minulý mesiac figuroval na druhom mieste, teraz mu patrí štvrtá priečka. Pred neho sa tak posunuli Nathan McKinnon a Jonathan Drouin.
 
SAN JOSE: Útočník Raffi Torres predstúpi pred disciplinárnu komisiu NHL po jeho zákroku na útočníka Jarreta Stolla z Los Angeles Kings, ktorý po Torresovom zákroku nedohral prvý duel série play-off medzi Los Angeles a San Jose.
 
CHICAGO: Do zostavy Chicaga Blackhawks sa vrátili Ray Emery a David Bolland. Miesto na súpiske im uvoľnili Henrik Karlsson a Viktor Stalberg.
 
DETROIT: Zraneného Mikaela Samuelssona v zostave Detroitu Red Wings nahradil Cory Emmerton.
 
TORONTO: Útočník Toronta Maple Leafs Tyler Bozak bude nútene pauzovať len tri až štyri týždne – operácia jeho poraneného bicepsového svalu nie je nutná.
 
MONTREAL: Rus Alexej Jemelin bude musieť podstúpiť operáciu kolena. Jeho rekonvalescencia by mala trvať minimálne pol roka a tak bek Montrealu Canadiens nestihne úvod sezóny 2013/2014.
 
RIGA: Slovenský krídelník Marcel Hossa končí svoje pôsobenie v HC Lev Praha a jeho novým pôsobiskom bude Dinamo Riga, ktorého dres už v minulosti obliekal. S lotyšským celkom sa dohodol na dvojročnej spolupráci.
 
NOVOKUZNECK & JAROSLAVĽ: Metallurg Novokuzneck a Lokomotiv Jaroslavľ sa dohodli na hráčskej výmene. Do Jaroslavle prichádza obranca Zachar Arzamascev, opačným smerom putujú útočníci Maxim Zjuzjakin a Rafael Achmetov.
 
Novinky z MS:
 
ŠVAJČIARSKO: Švajčiarsky tím doplnil na svoju súpisku útočníka Thibauta Monneta, ktorý tak zaplnil posledné voľné miesto pre hráčsa v poli na švajčiarskej súpiske. Semifinalista MS 2013 môže na súpiske dopísať ešte tretieho brankára.
 
KANADA: Posledné voľné miesto na súpiske zaplnila aj Kanada. Na súpisku bol okrem P. K. Subbana z Montrealu dopísaný aj útočník Saint Louis Blues Jared Schwartz.
 
PROGRAM SEMIFINÁLE:
Sobota, 15:00h: Fínsko -
Sobota, 19:00h: Švajčiarsko – USA
Oba zápasy sa odohrajú v Štokholme.