Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.5.)

piatok, 17. máj 2013 09:53 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

FC BARCELONA: O gólmana Victora Valdésa má záujem francúzky AS Monaco. Kniežací klub postúpil do Ligue 1 a vďaka štedrosti ruského mecenáša Rybolovleva má veľké finančné prostriekdy na nákup posíl.

REAL MADRID: Obranca Marcelo sa vyliečil zo svojho zranenia stehenného svalu. Či však zasiahne do finálového zápasu Copa del Rey nie je jasné.

ATLÉTICO MADRID: O útočníka Radamela Falcaa sa údajne zaujíma AS Monaco. Kolumbijský útočník však poprel tieto správy a sústredí sa hlavne na dnešné finále španielskeho pohára proti Realu Madrid.
 
VALLADOLID: Tréner Miroslav Djukić by mal dostať od vedenia klubu ponuku na predĺženie kontraktu. V klube si so srbským koučom spokojný a odhaduje sa, že by mal dostať zmluvu na 4 roky.
 
BESTIS SEVILLAATLÉTICO MADRID: Podľa všetkého záložník Beñat Extebarria opustí po sezóne Betis a zamieri do Atlétcia Madrid. Španiel patril medzi opory svojho klubu v tejto sezóne.
 
PRIMERA DIVISION: Až osem klubov španielskej najvyššej súťaže nedostalo licenciu potrebnú pre účasť v európskych pohároch. Španielske kluby už roky majú finančné problémy a preto táto správa nie je až taká prekvapivá. Navyše ide o kluby, ktoré by sa do futbalovej Európy pravdepodobne ani neprebojovali. Ide o Rayo Vallecano, Valladolid, Osasuna, Granada , Zaragoza, Celta Vigo a Espanyol Barcelona.