Main Content

Elitná zostava štvrťfinálových zápasov MS v hokeji 2013

piatok, 17. máj 2013 12:24 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava štvrťfinálových zápasov MS v hokeji 2013
Elitná zostava štvrťfinálových zápasov MS v hokeji 2013 | zdroj: foto TASR

Štvrťfinálové zápasy MS v hokeji 2013 vystavili stopku slovenským hokejistom, ktorí nešťastne prehrali s domácim Fínskom. Napriek tomu sa do elitnej zostavy týchto súbojov prehrýzol aj reprezentant našej krajiny.

Brankár

Jhonas Enroth (Švédsko) Bilancia: 39 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 95,1% úspešnosť zásahov Brankár Buffala Sabres doviedol Švédsko do semifinále, keď v štvrťfinálovom súboji čelil 41 kanadským strelám a za svoj chrbát pustil len dva puky. Udržal si 95,1% úspešnosť zásahov a dokázal vychytať kanadských strelcov aj v shootoutovom rozstrele.

Obrancovia

Branislav Mezei (Slovensko) Bilancia: 0+3 Prsty vo všetkých góloch Slovenska v smolne prehranom zápase s Fínskom (3:4) mal takmer dvojmetrový zadák Branislav Mezei, ktorý si  pripísal na konto tri asistencie. Žiaľ ani tie nestačili na postup do semifinále.

Roman Josi (Švajčiarsko) Bilancia: 1+0 Do elitnej zostavy sa opäť dostal švajčiarsky zadák hrajúci v Nashville Predators Roman Josi, ktorý strelil Čechom druhý gól, ktorý bol nakoniec víťazný. Josi sa vďaka tomuto presnému zásahu prehrýzol na čelo bodovania obrancov na šampionáte s ôsmimi bodmi.

Útočníci

Craig Smith (USA) Bilancia: 0+5Americká reprezentácia rozstrieľala ruskú zbornú prekvapujúco 8:3 a dostala sa do semifinále. Významnú rolu odohral v tomto zápase krídelník prvej formácie Craig Smith, ktorý ruských gólmanov neprekonal ani raz, no na svoje konto si pripísal až päť gólových prihrávok.

Paul Stastny (USA) Bilancia: 2+2 Okrem Smitha v zápase Rusko – USA dominoval aj ďalší americký útočník. Kapitán USA Paul Stastny si do štatistík pripísal štyri plusové body, jeho úspešnosť na buly bola 76,47% a v stretnutí zaznamenal bilanciu 2+2.

Petri Kontiola (Fínsko) Bilancia: 2+1 Rovnako ako aj Josi, aj Kontiola sa v našej Elitnej zostave objavuje už po niekoľkýkrát. 28-ročný center elitnej útočnej fínskej formácie v zápase proti Slovensku podal brilantný výkon. Vsietil dva góly, pridal jednu asistenciu, do štatistík si pripísal dva plusové body a bol vyhlásený za najlepšieho hráča svojho tímu.