Main Content

Ferguson: Beckham je neskutočná osobnosť!

sobota, 18. máj 2013 16:05 | Autor: TASR

 Ferguson: Beckham je neskutočná osobnosť!
Ferguson: Beckham je neskutočná osobnosť! | zdroj: TASR

Londýn 18. mája (TASR) - Odchádzajúci tréner futbalistov Manchestru United Alex Ferguson si myslí, že David Beckham je "skvelý človek" a obdivuje jeho "neskutočnú vytrvalosť".

Slová Sira Alexa prišli po tom, čo 38-ročný stredopoliar tento týždeň oznámil ukončenie profesionálnej kariéry. "Jeho 'dlhovekosť' je naozaj obdivuhodná. To, s akou vytrvalosťou sa venoval futbalu, je pozoruhodné. Myslím si, že si svoj odchod naplánoval v správnom čase. Dokázal vyhrať ligu v štyroch rôznych krajinách a svoju kariéru zavŕšil triumfom s Parížom St. Germain.Beckham je neskutočná osobnosť," vyhlásil Ferguson pre BBC a dodal: "Stále je to mladý človek. Dobre vieme, že móda je to, k čomu inklinuje, určite bude mať ešte množstvo práce."

Práve Ferguson viedol Beckhama počas jeho pôsobenia v Manchestri United a obaja približne v rovnakom čase oznámili koniec svojej kariéry. Ferguson končí ako tréner ManU a po sezóne ho nahradí kouč FC Everton David Moyes. Beckham zavesí kopačky na klinec takisto na konci aktuálnej sezóny, ktorú zavŕšil ziskom ligového titulu vo francúzskej Ligue 1. Svoju profikariéru odštartoval na Old Trafforde, neskôr pôsobil v Reale Madrid, AC Miláno či Los Angeles Galaxy. Za Albión odohral 115 zápasov, viac reprezentačných štartov má z anglických hráčov na konte len brankár Peter Shilton (125).