Main Content

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (19.5.)

nedeľa, 19. máj 2013 00:04 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (19.5.)
Správy dňa z NHL a KHL + novinky o MS v hokeji (19.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Podľa zámorských informácií útočník Michal Handzuš a bek Duncan Keith vynechali piatkový tréning Chicaga Blackhawks. Podľa slov trénera Joela Quennevillea sú však obaja hráči v poriadku.

 
CAROLINA: Zranenie kapitána Kanady Erica Staala našťastie pre Carolinu Hurricanes nie je až také vážne. Eric Staal má poranené kolenné väzy, no operácia nie je nutná. Jeho rekonvalescencia by mala trvať tri mesiace. Úvod sezóny by tak kapitán Canes mal stihnúť.
 
OTTAWA: Do zostavy Ottawy Senators by sa mal po takmer troch mesiacoch vrátiť Jason Spezza. Ten svojmu tímu chýbal pre zranenie chrbtice. Kanadský center by mohol nastúpiť už v treťom zápase série play-off medzi Pittsburghom Penguins a jeho Ottawou Senators.
 
DETROIT: Do zostavy Detroitu Red Wings by sa mal vrátiť útočník Drew Miller, ktorý je zranený od 20. apríla. 29-ročný útočník mal zlomený palec na ruke. V zostave nahradí Todda Bertuzziho alebo Patricka Eavesa.
 
SAN JOSE: Vedenie klubu San Jose Sharks sa neodvolá proti suspendácii Raffiho Torresa za zákrok na forwarda Los Angeles Jarreta Stolla. Podľa manažmentu „žralokov“ však bol stret Torresa so Stollom v rámci pravidiel.
 
SAN JOSE: Do zostavy San Jose Sharks by sa mal po zranení vrátiť Martin Havlát, ktorý naposledy odohral zápas v prvom zápase prvého kola play-off NHL proti Vancouveru Canucks.
 
NY ISLANDERS: New York Islanders podpísalo ročný kontrakt s útočníkom Ericom Boultonom. Podrobnosti kontraktu neboli zverejnené.
 
MAGNITOGORSK: Novou akvizíciou Metallurgu Magnitogorsk sa stal Danis Zaripov, ktorý do „magnitky“ prichádza z AK Bars Kazaň.
 
MINSK: Nórsky reprezentačný brankár Lars Haugen predĺžil kontrakt so svojím súčasným zamestnávateľom z Dinama Minsk. Jeho nová zmluva znie na najbližšie dva roky.
 
JUGRA: Novou posilou Jugry Chanty-Mansijsk sa stáva čerstvý víťaz Gagarinovho pohára Kirill Kňazev, ktorý sa s Jugrou Chanty-Mansijsk dohodol na dvojročnej spolupráci.
 
Novinky z MS:
 
BIELORUSKO: Novým trénerom bieloruskej reprezentácie by sa mal stať Kanaďan Glen Hanlon, ktorý pri bieloruskej reprezentácii už v minulosti pôsobil. Nahradiť by mal súčasného trénera Andreja Skabelku.
 
PROGRAM BOJOV O MEDAILE:
O bronz:  Nedeľa, 16.00h: Fínsko – USA
Finále: Nedeľa, 20.30h: Švajčiarsko – Švédsko