Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.5.)

nedeľa, 19. máj 2013 10:41 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

REAL MADRID: Ďalšia neuveriteľná fáma sa rožírila medzi anglickými novinármi. Cristiana Ronalda by mohol stiahnúť sám José Mourinho do FC Chelsea.

BARCELONA: Brankár Liverpoolu Pepe Reina bude prvou voľbou španielskej Barcelony pri hľadaní nového gólmana, ktorý by mal nahradiť klubovú brankársku legendu Victora Valdésa.

MALAGA: S veľkou pravdepodobnosťou nový tréner Citizens Manuel Pellegrini  vyhlásil, že pod jeho vedením budú musieť hráči odhodiť hviezdne maniere a plne sa venovať svojej práci – futbalu. Kto nahradí Čilana pri kormidle Malagy zatiaľ nie je známe.

LEVANTE: Klub z Valencie neprežíva úspešné obdobie, keď v posledných šiestich zápasoch získal iba dva body. Preto sa začína špekulovať, či si tréner Juan Ignacio udrží svoje miesto aj do ďalšej sezóny.

PRIMERA DIVISION: O majstrovi je už rozhodnuté, no o zostupujúcom sa rozhodne v posledných troch kolách. Najhoršie sú zatiaľ na tom Deportivo La Coruňa, Celta Vigo a posledná Mallorca.

SEGUNDA DIVISON: Istým postupujúcim zo Segundy Divison do najvyššej španielskej súťaže je Elche. O druhé postupové miesto zvedie boj ďalších 6 tímov. Medzi nimi je aj žltá ponorka z Villarrealu.