Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava semifinálových zápasov (18.5.)

nedeľa, 19. máj 2013 11:59 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava semifinálových zápasov (18.5.)
MS v hokeji: Elitná zostava semifinálových zápasov (18.5.) | zdroj: foto TASR

Včera boli na programe semifinálové zápasy 77. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Prinášame vám elitnú zostavu z duelov Fínsko - Švédsko a Švajčiarsko - USA.

Brankár

Jhonas Enroth (Švédsko) Bilancia: 30 úspešných zákrokov, shutout, 100% úspešnosť zásahov Švédsky gólman patrí medzi kandidátov do All-star tohtoročného šampionátu. Svoje perfektné výkony zo základnej časti si preniesol aj do play-off. Po výbornom zápase proti Kanade pokračoval kde skončil aj v semifinále, keď vygumoval fínskych strelcov a po 30 úspešných zákrokoch vychytal shutout.

Obrancovia


Henrik Tallinder (Švédsko)
Bilancia: 0+1 Tallinder patril medzi najlepších hráčov semifinálového duelu medzi Švédmi a Fínmi. Pripísal si jednu asistenciu, zaznamenal jeden plusový bod a na ľade strávil 20 minút a 56 sekúnd.

Roman Josi (Švajčiarsko) Bilancia: 0+022-ročný bek Nashvillu Predators prežíva perfektný šampionát. Najproduktívnejší bek MS sa síce v semifinále bodovo nepresadil, no hral vzorovo. Získaval dôležité puky, podporoval útok, patril medzi najvyťaženejších hráčov Švajčiarska.

Útočníci

Nino Niederreiter (Švajčiarsko) Bilancia: 1+1Člen prvej útočnej formácie Švajčiarska bol obrovským ťahúňom švajčiarskeho tímu v semifinálovom súboji proti USA. Niederreiter si to štatistík pripísal dva plusové body a svoj tím poslal do finále víťazným gólom, ku ktorému pridal jednu asistenciu.

Henrik Sedin (Švédsko)
Bilancia: 1+2 Henrik Sedin bol pri všetkých góloch švédskeho tímu v semifinále, keď si na svoje konto pripísal jeden presný zásah a dve gólové prihrávky. Do štatistík si pripísal jeden plusový bod a s ice timeom 22:20 bol tretím najvyťaženejším Švédom v boji o finále.

Daniel Sedin (Švédsko) Bilancia: 0+2 Henrikovo dvojča Daniel sa prezentoval taktiež parádnou hrou, keď spoločne s Henrikom bol Daniel „mozgom“ švédskej hry v útoku. Daniel Sedin zaznamenal v zápase dve asistencie a pripísal si aj jeden plusový bod. Na ľade strávil 21 minút a 10 sekúnd.