Main Content

Atletico oslávilo pohárový triumf s 200.000 fanúšikmi

nedeľa, 19. máj 2013 12:05 | Autor: TASR

Atletico oslávilo pohárový triumf s 200.000 fanúšikmi
Atletico oslávilo pohárový triumf s 200.000 fanúšikmi | zdroj: TASR

Madrid 19. mája (TASR) - Približne 200.000 fanúšikov zaplavilo v sobotu madridské ulice, aby oslávilo triumf Atletica Madrid v Španielskom kráľovskom pohári. Futbalisti Atletica vyhrali na štadióne Santiaga Bernabeua v dramatickom a vyhrotenom finále nad Realom Madrid 2:1 po predĺžení a do klubovej vitríny získali desiatu trofej v tejto súťaži.

Fanúšikovia lemovali ulice od štadióna Vicente Calderona až do centra mesta k námestiu Plaza de Neptuno, čo je tradičná cesta pre klubové oslavy. Atletico vyhralo nad odvekým a slávnejším mestským rivalom po prvý raz od roku 1999, teda po dlhých 25 stretnutiach. "Zdolali sme Real v ideálnom čase a zo zisku trofeje sa veľmi tešíme. Bez našich skvelých fanúšikov by sa nám to však nepodarilo," povedal kapitán "červeno-bielych" Gabi, ktorý v hektickom závere videl podobne ako jeho súper Cristiano Ronaldo červenú kartu. "Je to veľký triumf, ktorý si budeme dlho pamätať. Naši hráči ukázali charakter, keď otočili nepriaznivý stav," povedal prezident Atletica Enrique Cerezo. Atletico získalo naposledy Španielsky pohár v roku 1996, vtedy bol súčasťou hráčskeho kádra aj terajší tréner Diego Simeone.

Biely balet viedol od 14. minúty po góle Ronalda, Atletico vyrovnalo ešte v prvom polčase zásluhou Diega Costu. Rozhodujúci gól prinieslo až predĺženie, keď v 98. minúte rozhodol Brazílčan Joao Miranda.