Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (20.5.)

pondelok, 20. máj 2013 09:50 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (20.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (20.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League

 

MANCHESTER UNITED: Sir Alex Ferugson sa so svojou kariérou rozlúčil na ihrisku West Bromwichu Albion. Zápas sa po divokej prestrelke skončil neskutočným skóre 5:5 a slávny Škót sa touto remízou rozlúčil s trénerskou kariérou.

ARSENAL: Londýnčania si nakoniec zabezpečili účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Rozhodlo o tom ich včerajšie víťazstvo na pôde Newcastlu United 1:0.
 
CHELSEA: V Anglicku pravdepodobne po letnom prestupovom období nezostane kameň na kameni. Jedným z najväčších prestupových bômb by mohol byť prestup Wayne Rooneyho z Manchestru do Chelsea Londýn.
 
CHELSEA: Klub potvrdil to, o čom sa hovorilo nie je len v anglických novinách. V letnom prestupovom období sa totiž vedenie pokúsi predať Fernanda Torresa, napriek jeho gólovej explózii v Európskej lige.
 
EVERTON: Novým trénerom liverpoolskeho klubu by sa mohol stať Phil Neville. Angličan ešte stále v klube pôsobí ako aktívny hráč, ale po tejto sezóne svoju hráčsku kariéru ukončí.
 
ASTON VILLA: Útočník Darren Bent by rád z Birminghamu po tejto sezóne odišiel. Klub však za Angličana požaduje čiastku 12 miliónov libier a preto je možné, že sa nakoniec záujemca o Benta nenájde.
 
WEST HAM UNITED: Londýnsky klub by rád do svojich služieb získal Álvara Negreda zo Sevilly. Madridský rodák však s prestupom do West Hamu asi nebude súhlasiť, hoci prestupu do Anglicka sa nebráni.
 
ANGLICKO: Vo Wembley sa uskutočnilo finále play off 3. najvyššej súťaže medzi Brentfordom a Yeovil Townom.  Z postupu do Championship sa tešili hráči Yeovil Townu. Zaujímavosťou je, že na tento finálový zápas sa prišlo pozrieť neuveriteľných 41 955 divákov.