Main Content

MS v hokeji: Elitná zostava finále a zápasu o 3. miesto

pondelok, 20. máj 2013 12:45 | Autor: Dávid Lech

MS v hokeji: Elitná zostava finále a zápasu o 3. miesto
MS v hokeji: Elitná zostava finále a zápasu o 3. miesto | zdroj: foto TASR

Včerajšími súbojmi v Globe Aréne v Štokholme sa uzavreli 77. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Majstrami sveta sa stali Švédi, bronz získalo mužstvo USA. Prinášame vám elitnú zostavu včerajšieho dňa.

Brankár

John Gibson (USA)
Bilancia: 36 úspešných zákrokov, 2 inkasované góly, 94,7% úspešnosť zásahov Len 19-ročný gólman dostal prednosť v súboji o bronz pred svojim kolegom Benom Bishopom a za dôveru sa odvďačil parádnym výkonom. Kryl 36 streleckých pokusov Fínov, za svoj chrbát pustil len dva puky a v rozhodujúcich shootoutoch si počínal ako skúsený harcovník.

Obrancovia


Roman Josi (Švajčiarsko) Bilancia: 1+0 V našej Elitnej zostave sa ocitá opäť švajčiarsky bek, ktorý aj v poslednom zápase tohtoročných MS predviedol parádny výkon. Vo finálovom súboji poslal svoj tím pekným gólom do vedenia, no Švajčiari si nedokázali udržať vedenie a podľahli Švédsku 5:1.

Henrik Tallinder (Švédsko) Bilancia: 0+0Obrovský kus práce v defenzíve Švédov spravil skúsený zadák Henrik Tallinder. Vo finále strávil na ľade 21 minút a jednu sekundu, odohral prakticky bezchybný duel a do štatistík si pripísal dva plusové body.

Útočníci


Henrik Sedin (Švédsko) Bilancia: 2+1 Henrik Sedin bol strojcom švédskeho víťazstva na tohtoročných MS, keď vo finále zaznamenal bilanciu 2+1 a výrazne sa tak podieľal na vysokej výhre 5:1. Jeden z jeho gólov bol víťazný.

Paul Stastny (USA)
Bilancia: 1+1Kapitán americkej reprezentácie pokračoval vo svojich vynikajúcich výkonoch aj v dueli o bronz, keď v zápase bol druhým najvyťaženejším hráčom USA a zaznamenal bilanciu 1+1.

Alex Galchenyuk (USA)
Bilancia: 1+019-ročný hokejista Montrealu Canadiens sa nedokázal presadiť v riadnom hracom čase v zápase proti Fínsku, no v rozhodujúcich shootoutoch doslova exceloval. Brankára Anttiho Raantu prekonal dvakrát rovnakým spôsobom a zabezpečil výberu USA po deviatich rokoch cenný kov.