Main Content

Futbal: Lúčiaci sa Ferguson získal ocenenie Tréner roka v Anglicku

utorok, 21. máj 2013 10:05 | Autor: TASR

Londýn 21. mája (TASR) - Lúčiaci sa kouč Manchestru United Alex Ferguson získal ocenenie pre najlepšieho trénera roka v Anglicku. Za víťaza tradičnej ankety vybrali dlhoročného úspešného kormidelníka "červených diablov" jeho kolegovia z Asociácie ligových trénerov, ktorá združuje 92 koučov zo štyroch domácich profesionálnych futbalových súťaží.

Sedemdesiatjedenročného Fergusona už na konci minulého týždňa vyhlásili za Trénera roka v ankete týkajúcej sa iba Premier League. S United sa rozlúčil po 27 rokoch a rovných 1500 zápasoch v nedeľu divokým zápasom s West Bromwich Albion (5:5).

"Svojím spôsobom som rád, že je po všetkom, pretože to bola tvrdá práca," uviedol pre BBC legendárny Škót, ktorý v tejto sezóne získal s ManUtd trinásty ligový titul. Podľa neho mal ocenenie dostať tréner WBA Steve Clarke. "Každý, kto dá päť gólov United, si to zaslúži," myslí si Ferguson, ktorého v novej sezóne nahradí na poste kouč FC Everton David Moyes.

Cenu od Asociácie ligových trénerov dostal Ferguson štvrtýkrát v kariére, predtým ju získal v rokoch 1998, 2008 a 2011. V ankete o najlepšieho trénera sezóny v Premier League, v ktorej hlasuje porota zostavená sponzorom súťaže, triumfoval jedenásťkrát.