Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.5.)

utorok, 21. máj 2013 10:13 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

 

FC SEVILLA: Klub po nie veľmi vydarenej sezóne, by sa rád na novú sezóny posilnil a hral o popredné priečky Primera Division. V tomto úsilí by španielskemu klubu mohol pomôcť Vladimír Weiss ml.,ktorý je na odchode z talianskej Pescary. Či sa bude Weiss ml. sťahovať z Talianska do Španielska ukážu najbližšie dni.

REAL MADRID: Odchod José Mourinha už nie je len v rovine reálnej teórie, ale stal sa faktom. Túto očakávanú informáciu zverejnil Real Madrid na svojej oficiálnej stránke. Teraz sa špekuluje, kam portugalský kouč zamieri po skončení sezóny. Avšak futbalovej verejnosti je jeho pravdepodobné pôsobisko viac ako jasné – FC Chelsea.
 
ATLÉTICO MADRID: Madridský klub nebude brániť svojmu útočníkovi Radamelovi Falcaovi v odchode. Vedenie necháva všetko na samotnom hráčovi, ktorý klubu pomohol k priamemu postupu do Ligy majstrov i k výhre v španielskom pohári. Kolumbijčan prišiel do Madridu z portugalského Porta za rekordných 40 miliónov libier.
 
ATLÉTICO MADRID: Čerstvý víťaz španielskeho pohára Copa del Rey by rád získal stredopoliara Diega z nemeckého Woflsburgu. Brazílčan bol v Madride na hosťovaní v sezóne 2011/2012 a patril medzi stabilné opory španielskeho klubu.
 
REAL MADRID: Gonzalo Higuaín je v hľadáčiku talianskeho Juventusu Turín. Argentínsky útočník by bol ďalším hráčom, ktorý v lete opustí slávny Real.
 
REAL MADRID: Kráľovský klub by rád získal trénera Paris St. Germain Carla Ancelottiho. Taliansky tréner by mal nahradiť odchádzajúceho José Mourinha. Háčik je však v tom, že majitelia PSG skúseného Ancelottiho nechcú pustiť ani v prípade štedrého odstupného. Klub totiž vlastní katarská spoločnosť, ktorá je finančne dobre zabezpečená.
 
REAL SOCIEDAD: Ďalším klubom, ktorý by mal po sezóne prísť o svojho trénera je tím zo San Sebastianu. Philippe Montanier by mal zo Španielska zamieriť do svojej vlasti a prevziať účastníka Ligue 1 – FC Stade Rennais.