Main Content

NHL: Marko Daňo medzi top mladíkmi v Európe!

utorok, 21. máj 2013 12:05 | Autor: TASR

NHL: Marko Daňo medzi top mladíkmi v Európe!
NHL: Marko Daňo medzi top mladíkmi v Európe! | zdroj: TASR

Toronto 21. mája (TASR) - Talentovaný slovenský hokejista Marko Daňo je jedným z pätnástich hráčov pôsobiacich v Európe, ktorí dostali pozvánku na šesťdňové sústredenie predchádzajúce tohtoročnému vstupnému draftu zámorskej NHL.

Akcia "NHL Combine" sa každoročne koná v Toronte a zúčastňujú sa na nej vybraní hráči, ktorí by v danom roku mali byť draftovaní v úvodných kolách. Tento rok sa sústredenie uskutoční od 27. mája do 1. júna a celkovo sa na ňom zúčastní 101 hráčov, z toho 86 z nich v tejto sezóne pôsobí v Severnej Amerike. Daňo je jediným pozvaným slovenským hokejistom.

Vstupný draft NHL je na naplánovaný na 30. júna v New Jersey. Podľa proznóz by mal syn bývalého dlhoročného reprezentanta Jozefa Daňa byť slovenskou draftovou jednotkou. Osemnásťročný útočník Slovana Bratislava zaznamenal v tejto sezóne v 37 stretnutiach KHL sedem bodov (3+4), pričom si svojimi kvalitnými výkonmi vypýtal aj miesto v národnom A-tíme. Slovensko reprezentoval i na nedávno skončených majstrovstvách sveta, kde v piatich zápasoch nazbieral dva body za gól a asistenciu.