Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (22.5.)

streda, 22. máj 2013 00:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (22.5.)
Správy dňa z NHL a KHL (22.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: Útočník Jarome Iginla sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že vo svojej kariére bude pokračovať aj v budúcej sezóne bez ohľadu na to, ako dopadne tohtoročné play-off.

 
CHICAGO: V treťom zápase série play-off medzi Chicagom Blackhawks a Detroitom Red Wings sa do  zostavy „jastrabov“ vrátil Viktor Stalberg. Miesto na súpiske mu uvoľnil forward Dan Carcillo.
 
SAN JOSE: Forward San Jose Sharks Martin Havlát je opäť zranený. V sérii proti Los Angeles Kings sa vrátil do zostavy svojho celku, no hneď v úvodnej tretine tretieho zápasu série si obnovil svoje zranenie v dolnej časti tela.
 
COLORADO: Novým trénerom Colorada Avalanche by sa mal podľa zámorských médií stať bývalý brankár „lavín“ Patrick Roy.
 
ANAHEIM: Bek Anaheimu Ducks Francois Beauchemin úspešne podstúpil operáciu pravého kolena. Začiatok novej sezóny by mal stihnúť.
 
NASHVILLE: Generálny manažér Nashville Predators David Poile intenzívne sledoval na tohtoročných MS švajčiarskeho útočníka Simona Mosera s ktorým sa vedenie klubu dohodlo na jeho účasti v tréningovom kempe „predátorov.“ Nashville by do svojich radov údajne rád získal aj Reta Suriho a Juliana Walkera.
 
SLOVAN: Novou akvizíciou v tíme HC Slovan Bratislava sa stáva bývalý gólman Slavie Praha Miroslav Kopřiva, ktorý by mal v budúcej sezóne ako náhrada za Branislava Konráda kryť chrbát Jaroslavovi Janusovi.
 
SLOVAN: Vedenie HC Slovan Bratislava potvrdilo informáciu, že aj v budúcej sezóne bude spolupracovať s extraligovou Skalicou za ktorú budú môcť nastúpiť hráči s dvojcestným kontraktom.
 
DONECK: Slovenský brankár Ján Laco podstúpil operáciu zraneného kolena. Jeho rekonvalescencia by mala trvať minimálne tri týždne. Po troch týždňoch bude môcť začať s ľahkým tréningom.
 
NOVGOROD: Účastníka KHL Torpedo Nižnij Novgorod posilní štvrtý najproduktívnejší muž fínskej najvyššej hokejovej ligy Sakari Salminen, ktorý prichádza z Kuopia.
 
KAZAŇ: Novou posilou AK Bars Kazaň by sa mal stať bronzový medailista z tohtoročných MS Tim Stapleton, ktorý naposledy pôsobil v Diname Minsk.
 
MINSK: Dinamo Minsk by mal opustiť aj kanadský zadák Cory Murphy, ktoré kroky by mali viesť do švédskej Elitserien, presnejšie do tímu Växjö Lakers.
 
JUGRA: Jugra Chanty-Mansijsk získala do svojich radov lotyšského reprezentačného obrancu Guntisa Galvinša, niekdajšieho hráča Dinama Riga.