Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (22.5.)

streda, 22. máj 2013 09:32 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (22.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (22.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Ako sme pred časom informovali, tak vo svete futbalu sa rysuje výmena leta. Z Neapolu do Manchestru City by sa mal sťahovať Edinson Cavani a opačným smerom by mal putovať Edin Džeko.

MANCHESTER CITY: Citizens budú mať od novej sezóny nového sponozra uvedeného na svojich dresoch. Klub podpísal exkluzívnu zmluvu na 6 rokov za 72 miliónov libier. Len na porovnanie – konkurenčný Arsenal má len na tohtoročné prestupy vyčlenených 70 miliónov libier.

MANCHESTER UNITED: Najlepším trénerom v Anglicku sa stal podľa očakávaní sir Alex Ferguson. Najlepšieho kouča vyberalo 92 trénerov zo 4 najvyšších futbalových súťaží.

MANCHESTER UNITED: Informácie o odchode Wayne Rooneyho začínajú byť ako z obohranej platne. Anglického útočníka sa bude snažiť tréner David Moyes v kádri udržať. Ako sa nakoniec nerozhodný Rooney postaví k svojmu pôsobeniu na Old Trafford ukážu najbližšie dni. 

TOTTENHAM: Klenot Spurs Gareth Bale by mal podpísať s klubom nový kontrakt. Jeho týždenný plat by mal dosiahnúť astronomických 130 tisíc libier.

TOTTENHAM: Stále viac a viac sa v kuloároch pošuškáva o prestupe Davida Villu z FC Barcelona do Tottenhamu.

MANCHESTER CITY a LIVERPOOL: Z Manchestru do Liverpoolu by sa mohol úplne zadarmo sťahovať Kolo Habib Touré. Obranca z Pobrežia Slonoviny pôsobí na ostrovoch od sezóny 2001/2002, keď začínal v Arsenale Londýn.

ASTON VILLA: V klube v lete končí írsky obranca Richard Dunne, ktorý od minulého leta laboruje so zraneniami. Neistú budúcnosť majú aj ďalší írskí reprezentanti – záložník s príznačným menom Stephen Ireland a brankár Séamus „Shay“ Given.

STOKE CITY: Klub sa dohodol na ukončení spolupráce s trénerom Tony Pulisom. Walesan bol pri kormidle od júna 2006. Jeho nástupcom by sa mohol stať Rafael Benítez, Robert di Matteo alebo Gutavo Poyet.