Main Content

NHL: Housley asistentom trénera v Nashville, má vylepšiť presilové hry

streda, 22. máj 2013 13:05 | Autor: TASR

Nashville 22. mája (TASR) - Generálny manažér hokejového klubu Nashville Predators David Poile v stredu oznámil, že Phil Housley sa stal novým asistentom trénera tímu. Housley, ktorý doviedol tím USA k zlatým medailám na juniorských MS, je štvrtým najproduktívnejším obrancom v histórii NHL s 1232 bodmi (338+894).

"Phil rozhodne prinesie unikátne schopnosti a zručnosti do nášho realizačného tímu," povedal Poile. "Bol to jeden z najtalentovanejších ofenzívnych obrancov v NHL a počas svojej trénerskej kariéry intenzívne pracoval s mladými hráčmi. Bude sa naďalej sústreďovať na snahu našich mladých obrancov a pomáhať pri presilových hrách."

Štyridsaťdeväťročný Housley strávil posledných deväť sezón ako tréner. Nedávno bol asistentom reprezentácie USA na svetovom šampionáte na severe Európy, kde zámorskí hokejisti získali bronz. Pre USA to je prvá medaila po deviatich rokoch. Na lavičke tímu USA bol aj počas majstrovstiev sveta 2011. V januári pomohol americkým juniorom získať druhý titul za štyri roky, ako asistent absolvoval aj šampionáty v rokoch 2007 a 2011, kde boli mladí Američania v oboch prípadoch bronzoví.

"Tréner s takou minulosťou ako obranca, ktorý mal ofenzívny dar a exceloval v presilových hrách, to je niečo, čo sme nikdy nemali v našom realizačnom tíme. Jeho pohľad a názor na vec prinesie do nášho tímu novú perspektívu," poznamenal hlavný kouč predátorov Barry Trotz.

Housley bol účastníkom siedmich Zápasov hviezd a počas 21 sezón vystriedal v NHL osem tímom (Buffalo Sabres, Winnipeg Jets, St. Louis Blues, Calgary Flames, New Jersey Devils, Washington Capitals, Chicago Blackhawks a Toronto Maple Leafs). Housleyho uviedli do hokejovej Siene slávy v roku 2004.