Main Content

Futbal: Pellegrini po sezóne končí ako tréner CF Malaga

streda, 22. máj 2013 16:05 | Autor: TASR

Madrid 22. mája (TASR) - Čílsky futbalový tréner Manuel Pellegrini končí na lavičke španielskeho účastníka La Ligy CF Malaga. Podľa agentúry Reuters to v stredu oznámil hovorca aktuálne šiesteho klubu Primera Division.

Pellegriniho pred pár dňami britské médiá označili ako nástupcu Taliana Roberta Manciniho v Manchestri City. Sám Čiľan ale tieto špekulácie dôrazne dementoval s tým, že hodlá v Malage dodržať platný kontrakt. Ten už je ale teraz pasé. "Profesionálne mám pred sebou posledné hodiny v Malage. V nedeľu povediem tím naposledy na štadióne Rosaleda. Každý má právo nasledovať vlastnú cestu. Neodchádzam pre moje finančné ambície, ale pretože som naplnil náš športový projekt," citoval Reuters slová trénera. Sám Pellegrini neposkytol žiadne detaily ohľadom jeho budúcnosti.

Pellegrini prišiel do Malagy v roku 2010 po tom, ako ho vyhodili z Realu Madrid. Klub katarského kapitálu priviedol ako nováčika v elitnej Ligy majstrov až do štvrťfinále tejto sezóny. V ňom Malagu vyradil finalista Borussia Dortmund.