Main Content

Futbal-LM: Götze si vo finále vo Wembley nezahrá: "Je mi to strašne ľúto" (2)

streda, 22. máj 2013 17:05 | Autor: TASR

Dortmund 22. mája (TASR) - Stredopoliar futbalistov Borussie Dortmund Mario Götze musí definitívne oželieť prestížne finále Ligy majstrov 2012/2013 v londýnskom Wembley. Podľa stredajšej informácie agentúry DPA mu zranenie napriek intenzívnej liečbe zabráni čeliť nemeckému rivalovi Bayernu Mníchov v súboji o kontinentálneho šampióna.

Lekársky verdikt padol v stredu. Götzeho vyradil zranený stehenný sval. "Je mi to strašne ľúto, že mužstvu nemôžem pomôcť v takom dôležitom zápase," citovala DPA futbalistu BVB, ktorý od novej sezóny bude hráčom práve bavorského veľkoklubu, do ktorého prestúpil z Borussie za 37 miliónov eur. Nemecký reprezentant sa na utorňajšom tréningu venoval iba individuálnemu joggingu. Götze sa síce vyskúšal pripojiť k spoluhráčom, ale celú 60-minútovú porciu nezvládol. V stredu sa podrobil vyšetreniam magnetickou rezonanciou, ktoré definitívne rozhodli, že nebude schopný nastúpiť vo vrcholnom zápase sezóny v sobotu 25. mája.

Dvadsaťročný stredopoliar si zranenie privodil v odvetnom semifinálovom zápase s Realom Madrid a pôvodné prognózy lekárov hovorili o tom, že by mohol stihnúť finále LM.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená a aktualizovaná