Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (23.5.)

štvrtok, 23. máj 2013 00:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (23.5.)
Správy dňa z NHL a KHL (23.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

WINNIPEG: Podľa zámorských špekulácií by sa mala po otvorení prestupového trhu v zámorí uskutočniť zaujímavá výmena – ruský talentovaný útočník Alexander Burmistrov požiadal vedenie „tryskáčov“ o výmenu.

 
PITTSBURGH: Do zostavy Pittsburghu Penguins by sa mal vrátiť útočník Jussi Jokinen, ktorý úvodné tri duely série s Ottawou Senators sledoval len z tribúny ako náhradník.
 
PHILADELPHIA: Forward Philadelphie Flyers Jakub Voráček neďaleko Kladna havaroval. Nič vážne sa mu však nestalo.
 
MONTREAL: Zadák Montrealu Canadiens Alexej Jemelin podstúpil operáciu ľavého kolena. Jeho rekonvalescencia by mala trvať približne pol roka. Ruský zadák tak s určitosťou nestihne úvod novej sezóny.
 
LOS ANGELES: Do zostavy Los Angeles Kings sa po štyroch stretnutiach vrátil Kyle Clifford, ktorý nútene pauzoval pre zranenie v hornej časti tela. Miesto na súpiske mu uvoľnil „zelenáč“ Tanner Pearson.
 
CALGARY: Brankár Danny Taylor, ktorý v tejto sezóne odchytal dva zápasy v drese Calgary Flames opúšťa zámorie a stane sa novou posilou Färjestadu.
 
EDMONTON: Bek Andy Sutton, ktorý naposledy pôsobil v Edmontone Oilers sa rozhodol ukončiť svoju aktívnu kariéru. V NHL odohral 676 zápasov v ktorých nazbieral 150 bodov.
 
SLOVAN: Novú dvojročnú zmluvu podpísal so Slovanom Bratislava vyše dvojmetrový obranca Vladimír Mihálik.
 
LEV: Obranca Marc-Andre Gragnani sa stáva novou posilou HC Lev Praha. Gragnani je 26-ročný zadák, ktorý v NHL nastúpil k 74 zápasom.
 
LEV: Defenzívu Leva vystuží okrem Gragnaniho aj zadák Martin Ševc, ktorý s českým účastníkom KHL podpísal dvojcestný kontrakt. V prípade, že sa nepresadí v Leve, poputuje do HC Sparta Praha.
 
MAGNITOGORSK: Kontroverzný útočník Jevgenij Arťuchin by sa mal podľa ruských médií stať novou posilou Metallurgu Magnitogorsk.
 
DYNAMO: Talentovaný útočník Valerij Ničuškin ukončil spoluprácu s moskovským Dynamom a rozhodol sa skúsiť šťastie za oceánom, kde by si ho mali vybrať na vrchných priečkach v tohtoročnom drafte.
 
UFA: Tím Salavat Julajev Ufa posilní bek Vladimir Denisov, ktorý sa Salavatu upísal na najbližšie dva roky. Naposledy pôsobil v Diname Minsk.