Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (23.5.)

štvrtok, 23. máj 2013 08:59 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (23.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (23.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

 

CHELSEA: Prekvapivá správa prišla z tábora FC Chelsea. Budúci kouč Londýnčanov JoséMourinho údajne nepočíta so službami obrancu Davida Luiza. Táto informácia je prekvapivá aj preto, lebo s Brazílčanom sa počítalo ako s budúcim vodcom a kapitánom Chelsea.

TOTTENHAM: O najlepšieho hráča Premier League Garetha Balea sa začal zaujímať Real Madrid. Španielsky veľkoklub je pripravený prebiť ponuku anglického Tottenhamu vo výške týždennej mzdy. Klub z krajiny, ktorú sužuje veľká nezamestnanosť je pripravený týždenne Walesanovi na účet posielať kráľovských 150 tisíc libier.
 
MANCHESTER UNITED a CHELSEA: Anglický gigant z Manchestru by rád do svojich služieb zlanáril obrancu Luke Shawa zo Southamptonu. O 17- ročného talentovaného obrancu má záujem aj FC Chelsea. No samotný mladík sa vyjadril, že by rád zostal vo svojom súčasnom klube, kde pravidelne hráva.
 
MANCHESTER CITY: Lodivod španielskeho celku z Málagy Manuel Pellegrini potvrdil svoj odchod z klubu. Týmto svojím vyjadrením len posilnil špekulácie o jeho príchode na Etihad Stadium, kde svoje domáce zápasy hráva Manchester City.
 
EVERTON: Phil Neville by rád prevzal trénerské žezlo v klube po Davidovi Moyesovi. Je pravdepodobné, že vedenie klubu mu dá príležitosť a od novej sezóny bude Phil Neville viesť klub, v ktorom v tejto sezóne ešte aktívne hrával.
 
QUEENS PARK RANGERS:  Zostupujúci londýnsky klub v lete opustí celá plejáda hráčov. Na odchode sú brankár Júlio César, obranca José Bosingwa, záložník Ji-Sung Park a útočník Loic Rémy. Je možné, že tento zoznam odchodov ešte nie je konečný.
 
WEST HAM UNITED: Kladivári sú spokojní s výkonmi útočníka Andy Carrolla. Kmeňový hráč Liverpoolu by sa teda mohol už natrvalo presťahovať do Londýna. West Ham je hráča pripravený vykúpiť, avšak je na samotnom Carrollovi, či sa chce natrvalo usadiť na Green Street.
 
ASTON VILLA: Včera sme informovali o odchode Séamus "Shay" Givena z Villa Parku. Dnes sa v anglických médiách objavila správa, podľa ktorej klub hráčovi ako kompenzáciu za jeho predčasný odchod vyplatí 5 miliónov libier.