Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.5.)

štvrtok, 23. máj 2013 09:03 | Autor: Branislav Lipták

 Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.5.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (23.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

ATLÉTICO MADRID: O útočníka madridského klubu Radamela Falcaa prejavil záujem milionársky AS Monaco. Čerstvý nováčik Ligue 1 má veľké finančné možnosti a v lete sa plánuje výrazne posilniť. Kolumbijčan by mohol byť výraznou posilou a ťahúňom tímu naprieč francúzskym futbalovým bojiskom.

REAL MADRID: O najlepšieho hráča Premier League Garetha Balea sa začal zaujímať Real Madrid. Španielsky veľkoklub je pripravený prebiť ponuku anglického Tottenhamu vo výške týždennej mzdy. Klub z krajiny, ktorú sužuje veľká nezamestnanosť je pripravený týždenne Walesanovi na účet posielať kráľovských 150 tisíc libier.
 
REAL MADRID a FC BARCELONA: Budúci kouč Londýnčanov JoséMourinho údajne nepočíta so službami obrancu Davida Luiza. Na túto prekvapivú správu už zareagovali oba najslávnejšie kluby zo Španielska – Real Madrid a FC Barcelona, ktoré začali situáciu okolo Brazílčana viac monitorovať.
 
FC BARCELONA: Španielsky majster podpísal nový kontrakt so svojou oporou zadných radou Adriano Correiaom. Brazílčan sa Katalánčanom upísal do leta 2017.
 
FC BARCELONA: O budúcnosti Érica Abidala sa rozhodne v blízkej dobe. Francúzsky obranca úspešne bojuje s rakovinou a v tejto sezóne dokonca odohral 4 zápasy v La Lige. Podľa španielskych médii sa však nedočká predĺženia kontraktu a toto leto bude musieť z Camp Nou odísť.
 
MÁLAGA: Lodivod španielskeho celku z Málagy Manuel Pellegrini potvrdil svoj odchod z klubu. Týmto svojím vyjadrením len posilnil špekulácie o jeho príchode na Etihad Stadium, kde svoje domáce zápasy hráva Manchester City.