Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (24.5.)

piatok, 24. máj 2013 09:09 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa z anglickej Premier League (24.5.)
Správy dňa z anglickej Premier League (24.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: O záložníka Juraja Kucku z talianskeho Janova má údajne záujem anglický FC Liverpool. Slovenský reprezentant pomohol Janovu k záchrane v Serii A a o jeho služby je v Európe záujem. Okrem Liverpoolu sa o Slováka zaujímájú aj v AC Milano.

MANCHESTER UNITED: Veľký rybár rozhodil svoje siete a čaká, ktorá ryba v nej uviazne. Aj takto sa dá opísať chovanie sa milionárskeho AS Monaco. Francúzsky celok totiž Manchestru predložil ponuku za Wayne Rooneyho, ktorá znie na 40 miliónov libier.
 
MANCHESTER UNITED: Dirigent obrany červených diablov Rio Ferdinand podpísal nový ročný kontrakt. Anglický obranca oznámil ukončenie reprezentačnej kariéry a toto rozhodnutie malo veľký vplyv na podpis nového kontraktu s United. Ferdinand sa totiž bude môcť plne sústrediť na klubový futbal a nebude mu hroziť únava zo zápasov v anglickom národnom tíme.
 
MANCHESTER UNITED: Záložník Thiago Alcântara by sa mohol z FC Barcelona presunúť do Manchestru United. Angličania sa o mladého Španiela začali viac zaujímať a je možné, že 22-ročný odchovanec barcelonskej školy sa presťahuje do Británie.
 
CHELSEA: Ikonu „The Blues“ Franka Lamparda potešila nová ročná zmluva od jeho milovaného klubu. Anglický záložník by rád zostal na Stamford Bridge aj dlhšie ako len jeden rok. Jeho zotrvanie aj v ďalších sezónach bude závisieť od nového trénera. Lampard ale i túto sezónu patril medzi opory Londýnčanov, keď len v Premier League vsietil 15 gólov.
 
CHELSEA: O nezamestnaného trénera Rafaela Beníteza a v Chelsea nechceného Fernanda Torresa sa zaujíma taliansky klub SSC Neapol. V príapde prestupu by sa sa títo dvaja Španieli stretli už v treťom spoločnom klube.
 
ASTON VILLA: Nespokojný útočník Darren Bent sa podľa všetkého stane voľným hráčom a opustí Villa Park. Pre Villanov to bude strata 21 miliónov eur, pretože presne toľko stál v roku 2011 jeho prestup zo Sunderlandu do Birminghamu.
 
LIVERPOOL FULHAM: Londýnsky Fulham by rád na hosťovanie získal Stewarta Downinga. Liverpool ale chce svojho záložníka radšej predať ako poslať na hosťovanie. Kluby by sa mali dohodnúť v priebehu najbližších dní.