Main Content

NHL: Legendárny Roy sa stal novým trénerom Colorada

piatok, 24. máj 2013 10:05 | Autor: TASR

NHL: Legendárny Roy sa stal novým trénerom Colorada
NHL: Legendárny Roy sa stal novým trénerom Colorada | zdroj: TASR

Denver 24. mája (TASR) - Novým hlavným trénerom klubu NHL Colorado Avalanche sa stal bývalý vynikajúci kanadský hokejový brankár a štvornásobný víťaz Stanleyho pohára Patrick Roy. Stal sa tak šiestym koučom v histórii "lavín".

"Je to pre mňa neuveriteľný deň," reagoval po zrode dohody 47-ročný Roy. "Je to nová a vzrušujúca výzva, na ktorú sa naozaj teším," dodal muž, ktorý odchytal v organizácii Avalanche osem sezón a v rokoch 1996 a 2001 získal s tímom Stanleyho pohár. Ďalšie dva triumfy v prestížnej profilige dosiahol s Montrealom.

Okrem pozície trénera bude Roy pôsobiť v klube aj ako viceprezident pre hokejové operácie a obnoví tak niekdajśiu spoluprácu s ďalšou legendou Colorada Joeom Sakicom, ktorý je výkonným viceprezidentom pre hokejové operácie.

Roy, ktorý bol doteraz spolumajiteľom, generálnym manažérom a zároveň i trénerom tímu Quebec Remparts v juniorskej QMJHL na striedačke nahradil Joea Sacca. Tomu dalo vedenie denverského klubu výpoveď len deň po tom, ako mužstvo definitívne stratilo šancu na postup do play off. Colorado chýbalo vo vyraďovačke tri sezóny v rade.