Main Content

KHL: Vstupenka na zápasy Slovana bude zároveň lístkom na MHD

piatok, 24. máj 2013 14:05 | Autor: TASR

Bratislava 24. mája (TASR) - Vstupenka na bratislavské zápasy KHL bude slúžiť aj ako lístok na mestskú hromadnú dopravu (MHD). Dohodli sa na tom HC Slova Bratislava, Dopravný podnik Bratislava (DPB) a hlavné mesto. Platnosť lístka sa začne dve hodiny pred začiatkom domácich zápasov a skončí sa posledným denným spojom. Nočnými linkami sa už zadarmo odviezť dať nebude. Zápasy novej sezóny sa začnú v septembri.

"Možnosť cestovať na vstupenku, či už permanentku, alebo jednorazový zápasový lístok, sa teda začne v pracovné dni od 17.00 h a počas víkendov od 15.00 h," doplnil riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. Pripomenul, že akcia platí na všetky domáce zápasy Slovana v Kontinentálnej hokejovej lige do konca sezóny 2013/2014. "Nadväzujeme na podobný systém, aký už platil v Bratislave v rokoch 2009 až 2011." Na odvetu však bude HC SSlovan podľa Andrassyho na krytie nákladov spojených s touto aktivitou uhrádzať DPB pravidelné mesačné príspevky z príjmu zo vstupného.

"Týmto krokom chceme v prvom rade podporiť atraktivitu cestovania v mestskej hromadnej doprave. Zároveň by to malo pomôcť odľahčiť dopravu okolo štadióna, mala by sa zlepšiť situácia s parkovaním pre ľudí, ktorí bývajú v jeho okolí," vysvetlil primátor Bratislavy Milan Ftáčnik. Podľa rýchleho prieskumu, ktorý klub urobil na jeseň minulého roka, by MHD ako spôsob dopravy na hokej využilo približne 40 percent všetkých návštevníkov zápasov Slovana v KHL.

Priamo pred arénou na Trnavskej ceste zastavujú autobusy číslo 39, 53, 61, 63, 74 a 78, podobne ako aj trolejbusy číslo 204, 205 a 212. Električkou sa na miesto možno dostať linkami číslo 2 a 4, kde fanúšikovia vystúpia na zastávke Odbojárov a do arény sa už dostanú pešo. Ďalšie spojenie predstavujú zastávky na Bajkalskej ulici a Trnavskom mýte, odkiaľ je to pešo k aréne približne 400 - 600 m. Priame spojenie arény s hlavnou železničnou stanicou zabezpečujú spoje číslo 61 a 204.

Ak fanúšikovia nebudú mať pri sebe platnú vstupenku na domáci hokejový zápas, nárok na cestovanie zadarmo im neprejde, pripomína riaditeľ. Nárok na bezplatné cestovanie nemajú ani fanúšikovia mimo dohodnutého termínu a vstupenka neplatí ako cestovný lístok ani na spoje, ktorých konečná zastávka sa nenachádza na území Slovenskej republiky.