Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (25.5.)

sobota, 25. máj 2013 00:24 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (25.5.)
Správy dňa z NHL a KHL (25.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NHL: Individuálne ocenenia v NHL budú tento rok vyhlasované počas priamych televíznych prenosov finále Stanley Cupu, doposiaľ sme sa mená víťazov dozvedeli až na slávnostnom večierku „NHL Awards.“

 
PITTSBURGH: Útočníka Pittsburghu Penguins Brendana Morrowa naďalej trápi bližšie nešpecifikované zranenie, ktoré mu znemožňuje nastúpiť do bojov v play-off.
 
DETROIT: Zadák Danny DeKeyser sa mal podľa lekárskych prognóz rozlúčiť s tohtoročnou sezónou po tom, čo si zlomil palec na ruke. Jeho rekonvalescencia však prebieha nad očakávania a v prípade postupu „červených krídel“ do konferenčného finále by mohol stihnúť záver tohto ročníka.
 
COLORADO: Novým trénerom Colorada Avalanche sa podľa očakávaní stane bývalý gólman „lavín“ Patrick Roy, ktorý na lavičke Avs nahradí Joea Sacca.
 
SAN JOSE: Do zostavy San Jose Sharks sa vrátil Jason Demers, ktorý sa vrátil na ľad po zranení členku. V kádri mu miesto uvoľnil Tim Kennedy.
 
COLUMBUS: Columbus Blue Jackets podpísalo zmluvu so svojím brankárom Curtisom McElhinneym. Jeho nová zmluva je jednocestná, viac informácií ohľadom jeho kontraktu nebolo zverejnených.
 
CAROLINA: Nemecký zadák Justin Krűger sa vracia zo zámoria do Európy. 26-ročný obranca pôsobil na farme Caroliny Hurricanes v AHL v Charlotte.
 
SLOVAN: Novou posilou HC Slovan Bratislava pre nadchádzajúcu ročník KHL sa stal bývalý zadák českého Litvínova Ján Brejčák, ktorý sa slovenskému účastníkovi KHL upísal na dva roky.
 
SLOVAN: Vedenie HC Slovan Bratislava by malo začať rokovať o novej zmluve s útočníkom Miroslavom Šatanom, ktorý je momentálne voľným hráčom.
 
CSKA: Káder moskovského CSKA opúšťa úradujúci majster sveta Niklas Persson, ktorý odchádza z KHL a posilní švajčiarsky Rapperswil.
 
ZÁHREB: Novou akvizíciou v tíme Medveščaku Záhreb sa stal kanadský forward Mike Glumac, ktorý naposledy pôsobil v nemeckej najvyššej hokejovej súťaži.
 
MINSK: Dinamo Minsk sa dohodlo na spolupráci s 25-ročným bekom Andrejom Filičkinom.