Main Content

US OPEN: Španielska nadvláda v New Yorku

pondelok, 6. september 2010 14:30 | Autor: TASR

V šestnástke osemfinalistov mužskej dvojhry na záverečnom grandslamovom turnaji roka US Open v New Yorku majú zjavnú prevahu tenisti Španielska.

Do osemfinále postúpili okrem nasadenej jednotky Rafaela Nadala aj Fernando Verdasco (8.), David Ferrer (10.), Feliciano López (23.) a tiež dvaja nenasadení Tommy Robredo a Albert Montanes.

A kedže v osemfinále sa odohrajú súboje Nadal - López a Verdasco - Ferrer v tej istej štvrtine "pavúka", je isté že Španieli budú mať svojho zástupcu aj v semifinále. "Teším sa z toho, že minimálne jeden z nás bude v semifinále. Ak práve nehráme proti sebe, veľmi držíme spolu a tešíme sa z našich úspechov," povedal Rafael Nadal a zároveň ešte dodal:

"Je to výborné, že práve na US Open sme sa dostali tak ďaleko, lebo je to náročný turnaj vzhľadom na povrch aj loptičky." Fernando Verdasco k téme úspešnosti Španielov v New Yorku podotkol: "Ak by som si mal vybrať, tak radšej prehrám zápas proti krajanovi, ako s niekým iným. V takom prípade ma aspoň teší, že iný španielsky hráč sa dostal ďalej."

Španieli kedysi platili za výborných antukárov, dnes sú však viac doma ako kedykoľvek predtým aj na tvrdom povrchu. Na US Open v minulosti nikdy nepostúpilo do osemfinále viac španielskych mužov ako štyria. A teraz zrazu šiesti, čo je aj zároveň najviac tenistov z jednej krajiny s výnimkou domácich Spojených štátov od začiatku otvorenej éry, čiže od roku 1968.

Američania boli v roku 1995 v osemfinále ôsmi a Austrálčania v roku 1969 rovnako ako teraz Španieli šiesti. "Kedysi sa hovorievalo, že vieme hrať len na antuke. Dnes je všetko inak, hráme dobre na tráve a vlastne už všade," komentoval Feliciano López.

SITA
© WEBNOVINY