Main Content

Neymar prestupuje do Barcelony, aj keď Real ponúkal viac!

nedeľa, 26. máj 2013 11:05 | Autor: TASR

Neymar prestupuje do Barcelony, aj keď Real ponúkal viac!
Neymar prestupuje do Barcelony, aj keď Real ponúkal viac! | zdroj: TASR

Sao Paulo 26. mája (TASR) - O ďalšom pôsobení brazílskeho futbalistu Neymara je už rozhodnuté. Dvadsaťjedenročný útočník v pondelok podpíše päťročnú zmluvu s FC Barcelona a bude ofenzívnym spoluhráčom najlepšieho futbalistu sveta Lionela Messiho.

Neymar mal so svojím klubom Santos ešte rok platnú zmluvu, ale klub v piatok oznámil, že vzdáva snahu o udržanie svojej hviezdy a dá mu povolenie na prestup. Neymar povedal, že si vyberá z dvoch ponúk, od Barcelony a jej rivala Realu Madrid. "Do pondelka to už nevydržím. Nakoniec moja rodina a priatelia to už vedia. Podpíšem zmluvu s Barcelonou," napísal Neymar na sociálnej sieti Twitter.

Výber budúceho pôsobiska brazílskeho talentu sa dal očakávať, nakoľko katalánsky veľkoklub sa snažil Neymara získať už niekoľko rokov a medzi mladým Brazílčanom a vedením Barcy bola džentlmenská dohoda. Podľa médií ponúkal Real za Neymara 35 miliónov eur, o sedem viac ako Barcelona.

"Chcem poďakovať fanúšikom Santosu za tie nádherné roky. Moje pocity ku klubu a k fanúšikom sa nikdy nezmenia,"
povedal Neymar, ktorý v nedeľu nastúpi na svoju rozlúčku so Santosom v ligovom zápase proti Flamengu. "Chcem odohrať ešte tento zápas. Chcem vybehnúť na ihrisko v tomto drese a počuť fanúšikov skandovať moje meno," dodal Neymar.