Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (27.5.)

pondelok, 27. máj 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (27.5.)
Správy dňa z NHL a KHL (27.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Marián Hossa sa dostal na druhú priečku v historickej tabuľke produktivity Slovákov v play-off NHL, keď má na svojom konte 105 bodov a na vedúceho Mikitu stráca 45 kanadských bodov.

 
BOSTON: Do zostavy Bostonu Bruins sa po štvorzápasovej absencii vrátil zadák Dennis Seidenberg, ktorému miesto v kádri uvoľnil nováčik Dougie Hamilton. Nemeckého beka trápilo zranenie v dolnej časti tela.
 
BOSTON: Bek Torey Krug sa stal hrdinom série druhého kola play-off s New Yorkom Rangers. Nedraftovaný zadák skóroval štyrikrát v piatich zápasoch a zlomil tak rekord NHL, doposiaľ žiadnemu obrancovi sa to nepodarilo.  
 
LOS ANGELES: Útočník Los Angeles Kings Jarret Stoll už trénuje so svojimi spoluhráčmi, no podľa najnovších informácií ešte nemôže nastúpiť do súťažného zápasu.
 
SAN JOSE: Zdravotné patálie obťažujú aj krídelníka San Jose Sharks Adama Burisha. Jeho štart v šiestom stretnutí série medzi Los Angeles Kings a San Jose Sharks je otázny. Burish sa zranil pri blokovaní strely v štvrtom zápase série.
 
VANCOUVER: Podľa zámorských špekulácií by v organizácii Vancouver Canucks radi privítali Dallasa Eakina, ktorý by mal na lavičke „kosatiek“ nahradiť Alaina Vigneaulta, ktorý bol prepustený z funkcie hlavného kouča Vancouveru. Eakin momentálne trénuje celok AHL Toronto Marlies.
 
PHOENIX: Podľa najnovších informácií je na spadnutie dohoda medzi NHL a skupinou kanadských investorov, ktorý by od vedenia najlepšej hokejovej ligy sveta mali odkúpiť klub Phoenix Coyotes, ktorý momentálne spravuje liga.
 
SLOVAN: Novou akvizíciou v tíme HC Slovan Bratislava by sa mal stať útočník Tomáš Kundrátek. Vedenie jediného slovenského účastníka KHL by sa malo s českým forwardom so skúsenosťami z NHL dohodnúť v najbližších dňoch na novej zmluve.
 
SLOVAN: Dnes sa v Donecku uskutočnil draft KHL. Slovan si v drafte vybral ako prvého útočníka Juraja Šišku z Nitry. Pod organizáciu „belasých“ budú spadať aj bek Patrik Koch a útočník Trenčína Lukáš Berák.