Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (28.5.)

utorok, 28. máj 2013 00:51 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (28.5.)
Správy dňa z NHL a KHL (28.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: Hviezda NHL a druhý najproduktívnejší hráč tohtoročného play-off NHL Sidney Crosby dostal od lekárov povolenie hrať bez špeciálneho krytu na prilbe s ktorým doteraz musel nastupovať. Štítok ho chránil pred úderom do čeľuste, ktorú si kapitán „Pens“ poranil koncom marca.

 
VANCOUVER: Podľa najnovších informácií by sa novým lodivodom Vancouveru Canucks mohol stať Glen Gulutzan, ktorý naposledy pôsobil ako kouč Dallasu Stars.
 
DALLAS: Naopak v zámorí sa v súvislosti s Dallasom Stars skloňujú dve mená – novým koučom „hviezd“ by sa mohol stať bývalý tréner Vancouveru Alain Vigneault alebo Lindy Ruff, ktorý po pätnástich rokoch opustil organizáciu Buffala Sabres.
 
SAN JOSE: Do zostavy San Jose Sharks sa vrátil krídelník Adam Burish, ktorý vynechal jedno stretnutie série druhého kola play-off s Los Angeles Kings po tom, čo sa v štvrtom dueli série zranil pri blokovaní strely.
 
SLOVAN: Podľa najnovších informácií by HC Slovan Bratislava mal v nasledujúcej sezóne hospodáriť s vyšším rozpočtom. Jediný slovenský účastník v KHL mal minulú sezónu k dispozícii 10 miliónov eur, čo je minimálny rozpočet klubu KHL. Podľa slov generálneho manažéra Maroša Krajčiho by sa rozpočet mal zdvihnúť o 500 tisíc až jeden milión eur.
 
SLOVAN: Bratislavský Slovan do budúcej sezóny nepočíta s útočníkom Milanom Kytnárom, skončiť by mal aj Ján Lipiansky, ktorý by mal v tíme „belasých“ nájsť uplatnenie ako tréner.
 
NOVGOROD: Útočník Alexander Kulakov sa dohodol na novom kontrakte s Torpedom Nižnij Novgorod. Bieloruský reprezentačný forward naposledy pôsobil v Diname Minsk.
 
KHL: V KHL by mal zotrvať útočník Branko Radivojevič. Jeho agent Nikolaj Tiščenko prezradil, že je v kontakte s dvomi klubmi z najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže.
 
ČEĽABINSK: Vedenie Traktora Čeľabinsk prejavilo obrovský záujem o služby krídelníka Juhamattiho Aaltonena, na ktorého v rámci KHL vlastní práva. Fínsky reprezentant ale túto sezónu strávil vo švédskom Rögle a do KHL sa mu príliš nechce.
 
NOVOKUZNECK: Dobré výkony beka Tuukku Mäntylu na MS 2013 vo fínskom drese si všimli predstavitelia Metallurgu Novokuzneck, ktorí by radi priviedli fínskeho beka do svojho tímu.