Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (29.5.)

streda, 29. máj 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (29.5.)
Správy dňa z NHL a KHL (29.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

DRAFT 2013: Skautská spoločnosť ISS zverejnila nový, záverečný zoznam najväčších nádejí pre tohtoročný draft. Na prvom mieste vystriedal beka Setha Jonesa čerstvý víťaz Memorial Cupu Nathan MacKinnon.

 
EDMONTON & PHILADELPHIA: O rakúskeho brankára Bernharda Starkbauma prejavilo v NHL záujem viacero tímov. Rakúsky reprezentant by sa mohol sťahovať zo švédskej Elitserien do Edmontonu Oilers či Philadelphie Flyers.
 
OTTAWA: Útočník Ottawy Senators sa bude musieť podrobiť operácii kolena. Jeho rekonvalescencia by mala trvať minimálne dva až tri týždne. Jeho zranenie by ho však v letnej príprave na nadchádzajúcu sezónu nemalo obmedzovať.
 
OTTAWA: Ruský zadák Sergej Gončar by podľa zámorských médií rád zotrval v Ottawe a so „senátormi“ chce podpísať dvojročný kontrakt.
 
OTTAWA: Ďalší veterán v tíme „Sens“ Daniel Alfredsson si na rozdiel od Gončara dáva načas a svoje rozhodnutie ohľadom jeho budúcnosti v Ottawe odkladá. Či bude pokračovať v aktívnej hokejovej kariére tak ostáva zatiaľ nejasné.
 
CHICAGO: Útočník Chicaga Blackhawks Jamal Mayers bol finančne pokutovaný vedením NHL za jeho nevhodné správanie pred sobotňajším duelom s Detroitom Red Wings, keď pri rozkorčuľovaní vystrelil na bránu súpera.
 
PHOENIX: Podľa zámorských informácií by sa novým majiteľom Phoenixu Coyotes mohla stať skupina Renaissance Sports & Entertainment.
 
CALGARY: Zadák Anton Babčuk opúšťa zámorie a z Calgary Flames odchádza do Kontinentálnej hokejovej ligy, kde sa dohodol na kontrakte so Salavatom Julajev Ufa.
 
ČEĽABINSK: Traktor Čeľabinsk predložil bieloruskému útočníkovi Andrejovi Kosticynovi predĺženie kontraktu, no 28-ročný krídelník údajne zvažuje návrat do NHL, kde v minulosti strávil sedem rokov.
 
MYTIŠČI: Novou akvizíciou Atlantu Mytišči sa stáva Igor Radulov ,brat slávnejšieho Alexandra Radulova s ktorým vo vlaňajšej sezóne hájil farby moskovského CSKA.
 
MYTIŠČI: Do Mytišči prichádza aj kontroverzný útočník Jevgenij Arťuchin, ktorý opúšťa hviezdy SKA Petrohrad. Dôvodom jeho odchodu je údajne fínsky kouč SKA Jukka Jalonen.
 
UFA: V budúcom ročníku bude hájiť farby Salavatu Julajev Ufa brankár Alexej Volkov, ktorý prichádza z Atlantu Mytišči.
 
NIŽNEKAMSK: Forward Michail Anisin sa dohodol na spolupráci s Neftechimikom Nižnekamsk. 25-ročný krídelník naposledy obliekal dres Dynama Moskva.
 
NOVGOROD: Do Torpeda Nižnij Novgorod prichádza obrovská posila. Mužstvo posilní fínsky skúsený útočník Jarkko Immonen, ktorý tak po štyroch rokoch opúšťa celok AK Bars Kazaň.