Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (30.5.)

štvrtok, 30. máj 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (30.5.)
Správy dňa z NHL a KHL (30.5.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NY RANGERS: New York Rangers po štyroch rokoch ukončili spoluprácu s rešpektovaným koučom Johnom Tortorellom. Kto sa stane jeho nástupcom zatiaľ nie je známe.

 
ST. LOUIS: Zadák Ian Cole bude naďalej obliekať dres Saint Louis Blues. So svojím súčasným zamestnávateľom sa dohodol na dvojročnom predĺžení spolupráce.
 
COLUMBUS: Vedenie Columbusu Blue Jackets sa dohodlo na trojročnom nováčikovskom kontrakte so švédskym gólmanom Antonom Forsbergom, ktorý sa v tejto sezóne prezentoval vynikajúcimi výkonmi v druhej najvyššej švédskej hokejovej lige.
 
COLUMBUS: Švédsky obranca Anton Blomqvist pravdepodobne na jeden rok opustí zámorie a zamieri do švédskeho Malmö. Na pôsobení mladého beka v jeho rodnej krajine sa dohodli obe strany.
 
JEKATERINBURG: Novým pôsobiskom nemeckého útočníka Eduarda Lewandowskeho sa stal Avtomobilist Jekaterinburg.
 
MINSK: Hokejista Dinama Minsk Andrej Michajlov dostal od IIHF dvojročný dištanc za dopovanie. Bieloruský útočník tak nebude môcť nastúpiť v najbližších dvoch rokov v žiadnej hokejovej súťaži, ktorá je spojená s Medzinárodnou hokejovou federáciou.
 
ZÁHREB: Nováčik KHL Medveščak Záhreb tvorí pre nadchádzajúcu sezónu veľmi zaujímavý káder, ktorý by sa mal skladať prevažne zo zámorských hráčov. Chorvátsky klub posilní dvojica Charles Linglet a Ryan Vesce.
 
SPARTAK: Moskovský Spartak podpísal ročný kontrakt s útočníkom Alexejom Krutovom, niekdajším hráčom Neftechimiku Nižnekamsk.