Main Content

KHL: Obyvatelia Primorska vybrali pre Vladivostok názov Admiral

štvrtok, 30. máj 2013 11:05 | Autor: TASR

Vladivostok 30. mája (TASR) - Názov Admiral vybrali pre nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) z Vladivostoku obyvatelia Primorska. Urobili tak počas týždňového elektronického hlasovania. Uviedla to Ria Novosti s tým, že tento názov zvíťazil s veľkou prevahou.

Otvorený konkurz pre meno nového účastníka KHL i jeho logu vyhlásili v apríli. Viac ako 80 obyvateľov predložilo svoje návrhy pre talizman, logo, aj meno klubu. Od 22. mája následne na internete gubernátora prebiehalo otvorené hlasovanie o názve i logu.

"Streda bola posledným dňom hlasovania za symboliku klubu a dnes sme vyhodnotili jeho výsledky," uviedol predstaviteľ kraja a pokračoval: "Vyberali sme z troch návrhov - Admiral, Kosatky a Forpost. S veľkou prevahou zvíťazil návrh Admiral. Zaň hlasovalo viac ako 27,6 tisíc ľudí, čo je 72,2 percent hlasujúcich. Kosatky dostali okolo 24,7 percent a Forpost dostal tri percentá."

Na logo klubu dostala komisia taktiež tri návrhy - "Tichooceánske žraloky""Admiral" a "Primorské tigre" a aj z neho vyšiel víťazne Admiral, za ktorý hlasovalo 1800 ľudí.

O definitívnej podobe Vladivostoku ale rozhodne až vedenie klubu a samotní hokejisti, keďže už skôr sa proklamovalo, že názor obyvateľov nebude mať prvoradý význam.