Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.6.)

nedeľa, 2. jún 2013 10:22 | Autor: Branislav Lipták

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

FC BARCELONA:  Katalánsky veľkoklub vyrovnal rekord v počte získaných bodov. Včerajšia výhra 2:1 nad Málagou znamená, že Barcelona získala rovných 100 bodov a vyrovnala tak minuloročný rekord Realu Madrid.

FC BARCELONA: Victor Valdés potvrdil, že po skončení kontraktu v roku 2014 z Camp Nou odíde. Za svojho nástupcu označil gólmana Pepeho Reinu, ktorý takisto je odchovanec La Masie a momentálne chytá za FC Liverpool.

FC BARCELONA: Anglické trio Arsenal, Tottenham a Liverpool zvedie boj o služby útočníka FC Barcelona – Davida Villu. Španiel je dlhodobo nespokojný so svojou pozíciou v tíme a s príchodom Neymara je jasné, že by si v Barcelone veľa nezahral.

REAL MADRID: José Mourinho sa s Realom rozlúčil výhrou 4:2 nad Osasunou Pamplona. Mourinho s kráľovským klubom v tejto sezóne nezískal žiadnu trofej.

REAL MADRID: Útočník Gonzalo Higuaín vyhlásil, že v Madride po sezóne končí. Argentínčanovým ďalším pôsobiskom by podľa španielskych médií mohol byť Juventus Turín.

REAL MADRID: Kráľovský klub vyvíja tlak aj na samotného Garetha Balea. Klub údajne žiada hráča, aby písomne požiadal vedenie Tottenhamu o uvoľnenie do Realu Madrid.

PRIMERA DIVISION: V poslednom kole sa rozhodlo o poslednej miestenke do Ligy majstrov. Tým šťastnejším je Real Sociedad, ktorý zdolal trápiacu sa La Coruña 1:0 na jej trávniku. Toto víťazstvo znamená že Sociedad poskočil na 4.priečku pred Valenciu a zabezpečil si predkolo LM. Valencia v poslednom kole prehrala v divokom zápase na ihrisku FC Sevilla 4:3 a prišla o milióny za účasť v milionárskej LM. Klub z Valencie sužujú finančné suchoty a táto prehra môže mať nedozierne následky na slávny klub.

PRIMERA DIVISION: Posledné kolo rozhodlo aj o kluboch, ktorým zostane Čierny Peter v podobe zostupu. Z Primera Division sa minimálne na rok lúčia posledný Real Zaragoza, kedysi silný Deportivo La Coruña a Mallorca.