Main Content

KHL: Cieľom Vladivostoku byť konkurencieschopný, na konci týždňa známi aj hráči

pondelok, 3. jún 2013 14:05 | Autor: TASR

Vladivostok 3. júna (TASR) - Vytvoriť konkurencieschopný tím, ktorý bude v prvej sezóne v Kontinentálnej hokejovej lige hrať vyrovnanú partiu nielen so seberovnými tímami, ale aj lídrami ligy, bude hlavným cieľom ruského nováčika z Vladivostoku v novom ročníku. Pre Sport-express to uviedol viceprezident a generálny riaditeľ Admiralu Alexander Filippenko.

"Mužstvo sa bude volať Admiral, pretože za tento názov hlasovalo 73 percent obyvateľov Primorska," konštatoval ďalej Filippenko. "Výška rozpočtu, ako aj hráči, ktorí by sa mali v mužstve objaviť, budú známe na konci tohto týždňa. Sme pripravení posilniť sa v rámci rozširovacieho draftu, ktorý sa uskutoční 17. júna a my si na ňom môžeme vybrať po jednom nechránenom hráčovi z klubov KHL."

V drafte juniorov si klub vybral hráčov z Japonska i Kórejskej republiky a Filippenko potvrdil, že aj v budúcnosti sa budú po hráčoch juhovýchodnej Ázie minimálne obzerať. Pripravovať sa na premiérovú sezónu v KHL sa bude mužstvo v Moskve, Fínsku a Česku a v Donecku absolvuje prípravný predsezónny turnaj. Čo sa týka emblému a farby dresov klubu, Filippenko uviedol, že je to v štádiu riešenia, zdôraznil však, že bude dominovať morská tematika.