Main Content

KHL: V novej sezóne každý s každým dvakrát doma aj vonku, štart 4. septembra (2)

utorok, 4. jún 2013 15:05 | Autor: TASR

Moskva 4. júna (TASR) - Súťažná komisia Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) odporučila vedeniu tejto nadnárodnej súťaže prijať projekt kalendára sezóny 2013/14.

Ako uvádza internetový portál KHL, v novom ročníku by sa v základnej časti každý klub mal stretnúť so všetkými tímami dvakrát doma aj vonku. Podľa predchádzajúcej verzie sa uvažovalo, že mužstvá jednej divízie by odohrali štyri vzájomné stretnutia. Kluby z rovnakej konferencie, no inej divízie, by proti sebe v základnej časti nastúpili dvakrát a tímy z rozdielnych konferencií by sa navzájom stretli iba raz. Hoci by to zvýšilo počet derby súbojov a znížilo náklady účastníkov na prelety, tak tento návrh sa nestretol s veľkým záujmom.

V základnej časti, ktorá odštartuje v stredu 4. septembra otváracím zápasom medzi finalistami uplynulej sezóny Dinamom Moskva (víťaz) a Traktorom Čeľabinsk, tak mužstvá odohrajú 54 zápasov, čo je o dva viac. Siedmeho septembra, ktorý je dňom pamiatky Lokomotivu, sa hrať nebude. Tradičný Zápas hviezd KHL sa má v plnom formáte uskutočniť už v decembri počas troch dní. Pred Soči 2014 zostane aj 10-12 dní na prípravu mužstiev na tento hokejový vrchol roka. Po skončení olympiády ešte zostane odohrať niekoľko zápasov základnej časti.

Aj keď kalendár 2013/14 bude nesmierne bohatý, v play off o Gagarinov pohár sa aj naďalej ráta s tým, že na postup, ako aj určenie nového víťaza, budú potrebné štyri víťazstvá. Vyraďovačka odštartuje na začiatku marca. Konečný variant nového ročníka plánuje vedenie KHL zverejniť počas budúceho týždňa.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 3. odsek a vo 4. odseku.