Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (7.6.)

piatok, 7. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (7.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (7.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Obranca Chicaga Blackhawks Duncan Keith neodohral štvrté stretnutie konferenčného finále proti Los Angeles Kings, keď bol disciplinárnou komisiou potrestaný zákazom štartu v jednom zápase za úder hokejkou do tváre útočníka „kráľov“ Jeffa Cartera.

 
BOSTON: Boston Bruins sa bude v play-off musieť zaobísť bez svojho útočníka Gregoryho Campbella, ktorý si zlomil lýtkovú kosť pri blokovaní strely Jevgenija Malkina a sezóna sa tak pre neho skončila.
 
PHILADELPHIA: Bývalý fínsky brankár Antero Niittymäki, ktorý sa nedávno rozhodol ukončiť aktívnu hráčsku kariéru bude pôsobiť ako skaut v organizácii Philadelphie Flyers.
 
ST. LOUIS: Útočník Scott Nichol ukončil svoju aktívnu hráčsku kariéru. Hokejové kruhy však neopúšťa, v Nashville sa stal riaditeľom oddelenia pre hráčsky rozvoj.
 
ST. LOUIS: Svoju hráčsku kariéru ukončil aj forward Andy McDonald. 35-ročný útočník sa obával ďalších otrasov mozgu, kvôli ktorým v posledných dvoch ročníkoch vynechal 81 duelov.
 
SAN JOSE: Domovský stánok San Jose Sharks sa už viac nebude nazývať HP Pavilion. Nový názov arény „žralokov“ je SAP Center. Drvivá väčšina ľudí v zámorí však štadión San Jose Sharks nenazýva inak ako „žraločia nádrž.“
 
LEV: český krídelník Tomáš Kubalík pravdepodobne neposilní bratislavský Slovan. Práva na Kubalíka z Novosibirsku získal Lev Praha.
 
SLOVAN: „Belasí“ si na najbližšie dva roky poistili služby kanadského obrancu Jonathana Sigaleta, ktorý dres Slovana bude obliekať do 30. apríla 2015.
 
MAGNITOGORSK: Ruský bek Sergej Gončar podpísal predbežný kontrakt s tímom KHL Metallurgom Magnitogorsk.
 
MYTIŠČI: Do Atlantu Mytišči sa vracia hviezdny krídelník Nikolaj Žerdev. Ten sa tak do ruského klubu vracia po krátkom pôsobení v AK Bars Kazaň.
 
NOVOSIBIRSK: Fínsky forward Jori Lehterä sa dohodol na predĺžení spolupráci s HC Sibir Novosibirsk. S účastníkom KHL podpísal dvojročný kontrakt, ruskému klubu dal prednosť pred NHL – veľký záujem o neho javilo Saint Louis Blues.
 
CSKA: CSKA Moskva získala do svojich radov dvoch útočníkov a to Olega Saprykina, ktorý prichádza z Ufy a Fjodora Fjodorova, ktorý naposledy obliekal dres SKA Petrohrad.
 
PETROHRAD: Z Kazane sa do SKA Petrohrad sťahuje útočník Jevgenij Skačkov.
 
ZÁHREB: Ďalšou zámorskou posilou nováčika KHL Medveščaku Záhreb sa stáva Mark Popovic. Ten má skúsenosti s ruským hokejom, keď v sezóne 2008/2009 pôsobil v Petrohrade.