Main Content

V dohrávke 1. kola extraligy zvíťazil Martin

štvrtok, 9. september 2010 20:01 | Autor: TASR

Hokej - Slovnaft extraliga 2010/2011 - vložený zápas 1. kola základnej časti:

HK Orange 20 - MHC Mountfield Martin 1:5 (1:2, 0:0, 0:3)
Góly: 7. Jokeľ (Preisinger) - 10. Drgoň (Klepáč, Uram), 11. Galamboš (Zeliska), 44. Appel (Mokrejš, Jabrocký), 52. Themár (Zeliska), 53. Appel (Drgoň)
Vylúčení: 6:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Grečko - Tornay, Gajan, 318 divákov

Zostavy:
HK Orange 20: Pék - L. Kozák, T. Staňo, Obuch, Imrich, Trška, Macejko, Malina - Hrnka, Petro, Šišovský - Štumpf, Preisinger, M. Sobota - Vandas, Takáč, Jokeľ - Chovan, Šimčák, Matoušek
MHC Mountfield Martin: Dzubina - Drgoň, Klepáč, Hriňa, Štrach, I. Ďatelinka, A. Novotný, Brcko, Velebný - Uram, M. Beran, Jabrocký - Mikula, Mokrejš, Važan - Themár, Zeliska, Galamboš - Appel, M. Gálik, Trokan

Už v 7. min Jokeľ opustil trestnú lavicu, nakorčuľoval si do útočného pásma na Preisingerovu prihrávku a otvoril skóre stretnutia - 1:0. V 10. min počas presilovky piatich proti trom Uram prihral na modrú čiaru Klepáčovi, ten posunul Drgoňovi, ktorý z prvej vystrelil a od Pékovej hokejky sa puk napokon odrazil až za jeho chrbát - 1:1. Už o minútu neskôr Themár vystrelil na Péka, brankár HK Orange vyrazil puk len na hokejku Galamboša, ktorý nemal problém ho prekonať - 1:2. V druhej tretine diváci videli päť presiloviek, v ktorých sa zrodilo niekoľko dobrých príležitosti, ale stav sa nemenil.

V 44. min Martinčania pridali svoj tretí gól po osi Jabrocký - Mokrejš - Appel a bolo 1:3. V 52. min Zeliska prihral z rohu klziska medzi kruhy Themárovi, ktorý strelou švihom prekonal štvrtýkrát Péka. Domáci si následne zobrali oddychový čas. O minútu neskôr Drgoň akrobaticky zachytil na modrej čiare puk, prihral Appelovi, ktorý sa kľučkou zbavil obrancu a nezaváhal - 1:5. Vzápätí Pék predviedol dva perfektné zákroky, keď najskôr chytil samostatný nájazd a následne aj dorážku martinských hráčov. Favorit z Turca napokon zvíťazil hladko 5:1.

SITA
© WEBNOVINY