Main Content

Video: Chára úžasným zákrokom zariadil postup Bostonu

sobota, 8. jún 2013 15:05 | Autor: TASR

Video: Chára úžasným zákrokom zariadil postup Bostonu
Video: Chára úžasným zákrokom zariadil postup Bostonu | zdroj: TASR

Boston 8. júna (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára zariadil postup Bostonu Bruins do finále play off zámorskej NHL. Vo štvrtom zápase série s Pittsburghom sa o to nepričinil gólom ani asistenciou, ale perfektným brankárskym zákrokom.

Bezgólový stav vo štvrtom finále Východnej konferencie v Bostone zlomil až v 46. minúte domáci Adam McQuaid. Pittsburgh sa potom úpenlivo snažil o vyrovnanie a skoro sa mu to aj podarilo. V záverečnej minúte sa pred bránkou "medveďov" ocitol hviezdny kanonier Jevgenij Malkin a na hokejke mal vyrovnávajúci gól. To by však na ľade nemohol byť práve Chára.

Vyše dvojmetrový bek "naletel" na Malkinov náznak strely a hodil sa na ľad. Rovnako dole išiel aj brankár Bruins Tuukka Rask a pred útočníkom "tučniakov" bola už len prázdna bránka. Malkin vypálil, no Chára vystrelil svoju ľavačku a zachytil puk ako brankár do lapačky.

"Myslel som si, že puk skončí v sieti, ale Chára natiahol svoju ruku a nejako ten puk zachytil. Mali sme kúsok šťastia, ale znovu sme podali veľmi dobrý defenzívny výkon," uviedol Chárov partner z obrannej dvojice Dennis Seidenberg pre nhl.com.

Hráči Bostonu tak zdolali Pittsburgh aj vo štvrtom stretnutí finálovej série Východnej konferencie NHL a po výsledku 4:0 na zápasy sa stali prvými finalistami Stanleyho pohára.

Slovenský obranca, ktorý pri preberaní trofeje Prince of Wales pre víťaza Východnej konferencie z poverčivosti na pohár nesiahol, so všetkými spoluhráčmi len zapózovali fotografom.