Main Content

NHL: Chicago vo finále o Stanleyho pohár, vo finále Západu vyradilo obhajcu LA

nedeľa, 9. jún 2013 08:05 | Autor: TASR

New York 9. júna (TASR) - Hokejisti Chicaga sa stali druhým finalistom tohto ročníka zámorskej NHL. Vo finále Západnej konferencie zvíťazili v noci na nedeľu v piatom stretnutí nad obhajcom trofeje Los Angeles 4:3 po dvojnásobnom predĺžení a celú sériu vyhrali 4:1 na zápasy.

Vo finále o Stanleyho pohár bude ich súperom víťaz Východnej konferencie Boston Bruins, čo znamená, že slovenský hokej bude mať po jeho vyvrcholení ďalšieho držiteľa tejto prestížnej trofeje. V tíme Chicaga sa o ňu pobijú Marián Hossa a Michal Handzuš, s Bostonom sa o ňu bude usilovať Zdeno Chára.

V piatom stretnutí domáci po úvodnej tretine viedli 2:0, hosťom sa v tretej podarilo dvakrát vyrovnať, pričom gól na na 3:3 dosiahli desať sekúnd pred uplynutím riadneho hracieho času. Prvé predĺženie rozhodnutie neprinieslo, stalo sa tak až v druhom, keď v 92. minúte "zlatý" gól, už tretí v zápase, strelil Patrick Kane. Po zásluhe sa stal aj prvou hviezdou večera. Marián Hossa s Michalom Handzušom si tentoraz svoje osobné štatistiky nevylepšili, obaja však zaznamenali po jednom plusovom bode. Hossa sa okrem toho počas vyše 22-minútového pobytu na ľade prezentoval aj dvoma strelami, Handzušov čas na ľade dosiahol 21:03 minút.

finále Západnej konferencie - 5. zápas:

Chicago - Los Angeles 4:3 po dvojnásobnom predĺžení

/konečný stav série: 4:1, postúpilo Chicago/