Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (10.6.)

pondelok, 10. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (10.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (10.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

FINÁLE NHL: Rozpis finálových zápasov NHL medzi Chicagom Blackhawks a Bostonom Bruins: 12.6, 15.6., 17.6., 19.6., 22.6., 24.6. a 26.6. Už teraz je jasné, že Stanley cup si nájde cestu aj na Slovensko. V prípade výhry Chicaga ho získa Marián Hossa s Michalom Handzušom, ak uspeje Boston, svoj druhý Stanley cup nad hlavu dvihne Zdeno Chára.

 
BUFFALO: Podľa zámorských informácií by sa mohol americký gólman hrajúci v Buffale Sabres sťahovať z amerického mesta. Medzi najväčších záujemcov o Millerove služby sa údajne radia Phoenix, Calgary a Minnesota.
 
NY RANGERS: Podľa zámorských informácií má vedenie New Yorku Rangers záujem priviesť do klubu súčasného trénera Pittsburghu Penguins Dana Bylsmu. Viaceré špekulácie totiž hovoria o Bylsmovom odchode z Pittsburghu.
 
BOSTON: Najproduktívnejším hráčom play-off NHL je po semifinále český forward Bostonu Bruins David Krejčí, ktorý má na svojom konte 21 kanadských bodov za bilanciu 9+12.
 
EDMONTON: O trénerskú stoličku v Edmontone Oilers prišiel Ralph Krueger, ktorý „olejárov“ koučoval len jeden rok. Podľa najnovších informácií by ho mohol nahradiť Dallas Eakin o ktorého majú v Edmontone veľký záujem. Na Eakina si však brúsia zuby aj ostatné tímy, ktoré sú bez trénera.
 
LOS ANGELES: Los Angeles Kings nepomohol ani návrat Mikea Richardsa na ľad. Ten po troch vynechaných dueloch kvôli podozreniam na otras mozgu v piatom zápase konferenčného finále zaznamenal bilanciu 1+1, no ani to nestačilo na zvrat v sérii s Chicagom, ktoré zvíťazilo 4:1 na zápasy.
 
ČEREPOVEC: Zo zámoria sa do Ruska vracia 18-ročný útočník Sergej Kupcov, ktorý by mal v nasledujúcej sezóne obliekať dres Severstaľu Čerepovec.
 
FÍNSKO: Najbližší rok bude trénerom fínskej reprezentácie Erkka Westerlund. Ten „Suomi“ povedie na budúcoročnej olympiáde a následne aj na MS. Po ňom trénerské žezlo preberie Kari Jalonen.