Main Content

Guardiola chce Abidala v Bayerne Mníchov

pondelok, 10. jún 2013 09:17 | Autor: Milan Vrábeľ

Guardiola chce Abidala v Bayerne Mníchov
Guardiola chce Abidala v Bayerne Mníchov | zdroj: foto TASR

Francúzsky obranca sa vyjadril, že by chcel hrať v momentálne najlepšom nemeckom tíme a tvrdí, že jeho bývalý tréner a zároveň aj nový kouč Bavorov Guardiola má o neho veľký záujem.

Abidal zažil emocionálny návrat do Barcelony po porazení ťažkej rakoviny v apríli tohto roku, keď Barcelona zvíťazila 5:0 nad Malorkou. Už minulý mesiac však bolo jasné, že Francúz po skončení sezóny opustí Katalánsky veľkoklub.

33 ročný Abidal v rozhovore pre francúzsky Telefoot povedal, že si bude cez leto hľadať nového zamestnávateľa a doplnil, že nový tréner Bayernu má o jeho služby záujem.
 
"Guardiola pozná moju situáciu a bol by veľmi rád, ak by som hral v jeho tíme. Problém však je, že riaditeľ a predseda klubu budú mať počas letných nákupov tiež veľké slovo a ich názor zatiaľ nepoznám. Bude mi potešením hrať za Bayern. Mám aj veľmi dobrý vzťah s Francom Ribérym. Bavorský tím patrí medzi najlepšie na svete. Všetko je možné a aj to, že ja budem hrať za toto mužstvo. A či mám nejaké preferencie? Nie nemám, ale bolo by super keby som bol súčasťou Bayernu Mníchov," povedal bývalý obranca Lyonu.
 
Abidal, ktorý odohral za Barcelonu 193 zápasov od príchodu v roku 2007 tiež naznačil možnosť návratu do Monaca, kde so svojou profesionálnou futbalovou kariérou začínal.
 
Francúz však teraz priznal: "Zatiaľ naozaj neviem, kde budem hrať budúcu sezónu. Najdôležitejšie momentálne bude, aby som mal ponuky ako napríklad Monaco, pretože len tak budem môcť pokračovať v mojej profesionálnej kariére."