Main Content

Náš pohľad na aktuálny káder Slovana Bratislava

pondelok, 10. jún 2013 12:25 | Autor: Dávid Lech

Náš pohľad na aktuálny káder Slovana Bratislava
Náš pohľad na aktuálny káder Slovana Bratislava | zdroj: foto TASR

Sezóna KHL 2012/2013 je už za nami a účastníci najprestížnejšej európskej hokejovej súťaže sa pomaly začínajú pripravovať na najbližší ročník. Jediný slovenský účastník KHL HC Slovan Bratislava nedávno zverejnil zoznam všetkých svojich zazmluvnených hráčov.

Brankári

Jaroslav Janus

Pre Slovan bolo veľmi dôležité udržať si prešovského rodáka na súpiske. Vedeniu sa to podarilo a 23-ročný gólman by mal byť aj v nadchádzajúcej sezóne jedným z najdôležitejších hráčov svojho tímu.

Miroslav Kopřiva
29-ročný brankár prišiel do Slovana pred pár dňami zo Slavie Praha. Kopřiva by mal v tíme plniť rolu spoľahlivej tímovej dvojky.

Branislav Konrád

Mladý brankár sa v sezóne 2012/2013 dostal do brány len šesťkrát vrátane play-off. Po príchode Kopřivu však s veľkou pravdepodobnosťou opustí metropolu Slovenska.

Adam Trenčan
Slovan Bratislava drží Trenčana v kádri predovšetkým ako veľký prísľub do budúcnosti. Trenčan by mal túto sezónu opäť stráviť na farme Slovana v slovenskej Tipsport extralige, kde bude obliekať dres HK 36 Skalica.

Obrancovia

Martin Škoula

V minulej sezóne hájil farby Avangardu Omsk a pražského Leva. V novom ročníku KHL bude hrať v Slovane, kde by mal vniesť potrebnú skúsenosť.

Michal Sersen
27-ročný zadák by mal v nasledujúcej sezóne patriť medzi defenzívne stálice obrany Slovana. Sersen je napriek svojmu veku veľmi skúsený bek. V Slovane by sa mal radiť medzi najlepších obrancov klubu.

Tomáš Mojžíš
Mojžíš prišiel do metropoly Slovenska z konkurenčného HC Lev. Minulú sezónu stihol v drese „belasých“ odohrať 11 duelov, v ktorých zaznamenal 6 kanadských bodov. Podobné štatistiky si od neho budú Slovanisti sľubovať aj v nasledujúcej sezóne.

Ján Brejčák

194 centimetrov vysoký obranca by mal obrane Slovana pridať na tvrdosti a dôraznosti v osobných súbojoch. K tímu sa pridal len nedávno, keď do Bratislavy zavítal z Litvínova.

Vladimír Mihálik

Vladimír Mihálik je predovšetkým na defenzívu zameraný obranca. V minulom ročníku nastúpil do pätnástich zápasov a aj tento rok je otázne či si dokáže vybojovať miestenku v kádri Slovana.

Ján Tabaček

Martinský rodák v minulej sezóne podával stabilné výkony, sezónu zakončil s plusovými dvomi bodmi a rovnaké výkony od neho bude vedenie očakávať aj v ročníku 2013/2014.

Jonathan Sigalet

Kanadský bek patril v sezóne 2012/2013 medzi najlepších obrancov Slovana. Ako správny Kanaďan vie hru poriadne „pritvrdiť“ a práve takýchto dôrazných hráčov „belasí“ potrebujú.

Martin Štajnoch

22-ročný Slovák sa už v minulej sezóne dokázal presadiť v Slovane a jeho forma by mala s pribudajúcimi sezónami vzrastať.

Patrik Luža
Luža je v tíme predovšetkým ako talentovaný bek. Dres Slovanu by si však párkrát obliecť mohol.

Lukáš Kozák
21-ročný zadák takmer s určitosťou bude pôsobiť v extraligovej Skalici.

Peter Trška
Rovnako ako Kozák, aj Trška by mal prezentovať svoje schopnosti na Záhorí.

Ivan Ďatelinka
Ďatelinka pendloval medzi Skalicou a Slovanom. Podobne by mal byť na tom aj nasledujúci ročník. Po príchode Brejčáka či Škoulu sa však zdá byť reálnejšou prvá varianta – pôsobenie v Skalici.

Útočníci

Michel Miklík
Miklík bol v poslednej sezóne najproduktívnejším hráčom Slovana a bodový prínos sa od neho bude očakávať aj teraz.

Mário Bližňák
Aj Bližňák sa radil medzi najproduktívnejších hráčov „belasých.“ V najbližšom ročníku by sa mal radiť opäť medzi najväčšie opory klubu.

Michal Vondrka
Jeden z mála legionárov v tíme dodáva tímu potrebnú skúsenosť. Veľmi cenená je aj jeho komplexnosť.

Libor Hudáček
Agílny Hudáček je u fanúšikov veľmi obľúbeným hráčom. Má za sebou veľmi vydarenú sezónu, navyše 22-ročný forward ani zďaleka nepovedal svoje posledné slovo...

Juraj Mikúš
Mikúš neraz potvrdil, že je veľmi kvalitným centrom, dokonca by mohol viesť elitnú formáciu Bratislavčanov.

Tomáš Mikúš
Tomáš Mikúš je veľkým prísľubom do budúcna, jeho rola v tíme zatiaľ nie je veľká, o pár rokov by tomu však malo byť naopak.

Roman Kukumberg
Kukumberg sa v Rusku cíti ako doma, strávil tam päť rokov a rozhodne sa radí medzi najskúsenejších hráčov v kádri. Mal by sa radiť medzi najvýraznejšie osobnosti tímu.

Peter Őlvecký
27-ročný útočník má cenné skúsenosti zo zámoria, na ľade zo seba vždy vydá všetko a po tom, čo sa mu vydarili tohtoročné MS v slovenskom reprezentačnom drese môžeme očakávať, že by sa mohol výraznejšie presadiť aj v Slovane.

Andrej Šťastný
Šťastný má najlepšie sezóny eštelen pred sebou, už teraz však pravidelne oblieka dres bratislavského Slovana v KHL. 22-ročný rodák z Považskej Bystrice by mal byť stabilným členom štvrtej formácie.

Milan Bartovič

Bartovič poskytoval Slovanu pravidelný bodový prínos, s jeho výkonmi v Slovane panuje spokojnosť. Mal by sa objaviť v jednom z prvých dvoch elitných útočných formácií.

Marko Daňo
Syn Jozefa Daňa patrí medzi najväčšie hokejové talenty Slovenska. Už v minulom ročníku sa v tíme dokázal presadiť a postupne by jeho úloha v tíme mala narastať.

Martin Bakoš
Rodák zo Spišskej Novej Vsi to bude mať v tejto sezóne veľmi ťažké. Je otázne či sa dokáže presadiť, reálnejšie sa zdá pôsobenie v extraligovej Skalici.

Bruno Mráz

Rovnako ako Bakoš, aj Mráz sa pravdepodobne bude musieť uspokojiť s dočasným obliekaním dresu HK 36 Skalica.

Andrej Kudrna
Kudrna odohral v KHL trinásť duelov v ktorých zaznamenal jeden presný zásah. Takmer s určitosťou bude hrať v Skalici.

Miroslav Preisinger
Podobný osud ako Kudrnu či Bakoša čaká aj Miroslava Preisingera. 22-ročný center sa v KHL nedokázal bodovo presadiť a na príležitosť od vedenia by mal čakať v Skalici.

Martin Sloboda
22-ročný Bratislavčan na ľad KHL ešte nevykorčuľoval a podľa všetkého si na prvú príležitosť bude ešte musieť počkať.

Tím s určitosťou opúšťa veterán Ján Lipiansky, ktorý by mal ostať v Slovane ako tréner. Vedenie „belasých“ čaká taktiež na vyjadrenie Miroslava Šatana, jeho hokejová budúcnosť je naďalej vo hviezdach. Jeho definitívne stanovisko by sme sa podľa slov generálneho manažéra Maroša Krajčiho mohli dozvedieť do 20. júna. Káder Slovana pre nadchádzajúcu sezónu zatiaľ nie je uzavretý a môžu v ňom nastať ešte zmeny.