Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (11.6.)

utorok, 11. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (11.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (11.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: Generálny manažér Pittsburghu Penguins Ray Shero jedná s jednou z najväčších osobností svetového hokeja Jevgenijom Malkinom o novej zmluve. „Ginovi“ končí súčasný kontrakt po nasledujúcej sezóne a Shero by si ho tak rád upísal v predstihu. Malkin by mal podpísať zmluvu zaručujúcu dlhodobú spoluprácu s „tučniakmi.“

 
PHOENIX: Čoraz viac sa v zámorí špekuluje o odchode obrancu Keitha Yandlea z Phoenixu Coyotes. O jeho služby má záujem Detroit Red Wings, ale aj Carolina Hurricanes či Philadelphia Flyers. Najreálnejší sa zdá byť príchod Yandlea do Philadelphia, tá za 26-ročného beka ponúka jedného z talentovanej dvojice Sean Couturier – Brayden Scheen.
 
NASHVILLE: Švajčiarskemu bekovi Nashvillu Predators Romanovi Josimu ponúklo vedenie klubu predĺženie kontraktu o sedem rokov v celkovej hodnote 28 miliónov dolárov. Stanovisko najlepšieho hráča tohtoročných MS zatiaľ nie je známe.
 
EDMONTON: Novým trénerom Edmontonu Oilers sa stáva Dallas Eakin o ktorého Edmonton zviedol súboj s ďalšími klubmi NHL ako sú NY Rangers, Vancouver Canucks či Dallas Stars. Eakin nahradí na lavičke „olejárov“ Ralpha Kruegera, ktorý bol minulý týždeň prepustený.
 
ANAHEIM: Brankár Dwayne Roloson ukončil svoju aktívnu hokejovú kariéru. Skúsený veterán naposledy pôsobil v Tampe Bay Lightning. Pri hokeji však ostáva, v Anaheime bude plniť rolu trénera brankárov.
 
FLORIDA: So zámorím sa lúči ruský hokejista Alexej Kovaľov, ktorý bude v budúcej sezóne hájiť farby druholigového švajčiarskeho tímu EHC Visp.
 
UFA: Novou akvizíciou účastníka KHL Salavat Julajev Ufa by sa údajne mohol stať fínsky útočník Teemu Hartikainen, ktorému v Edmontone vypršala nováčikovská zmluva.
 
DYNAMO: Po roku strávenom v Toronte Maple Leafs sa do KHL pravdepodobne vráti Leo Komarov, jeho cesty podľa všetkého vedú späť do moskovského Dynama.  
 
DYNAMO: Útočné rady Dynama Moskva posilní Maxim Karpov, ktorý do hlavného mesta Ruska prichádza z Čeľabinsku. S úradujúcim majstrom KHL sa dohodol na dvojročnej spolupráci.
 
KAZAŇ: V Kazani bude pokračovať fínsky reprezentačný útočník Janne Pesonen, ktorý s ruským klubom podpísal dvojročnú zmluvu.
 
KAZAŇ: Spoluhráčom Pesonena sa stane aj kanonier Michail Varnakov. Ten do Kazane prichádza z SKA Petrohrad, predtým pôsobil v Novgorode.
 
ČEĽABINSK: V médiách sa objavili informácie o tom, že Andrej Kosticyn by sa rád vrátil do NHL, podľa všetkého však naďalej bude obliekať dres Traktora Čeľabinsk. Podpis ročnej zmluvy bieloruského forwarda  s Traktorom je na spadnutie.
 
JEKATERINBURG: Do Avtomobilistu Jekaterinburg sa sťahuje fínsky zadák Sami Lepistö, ktorý v sezóne 2012/2013 obliekal dres Lokomotivu Jaroslavľ a pražského Leva.
 
VLADIVOSTOK: Novou akvizíciou Admiralu Vladivostok by sa mohol stať fínsky obranca Mikko Mäenpää. Ten naposledy obliekal dres HC Lev Praha.