Main Content

Futbal: Čech Pilař z Wolfsburgu na ročné hosťovanie do Freiburgu

utorok, 11. jún 2013 16:05 | Autor: TASR

Freiburg 11. júna (TASR) - Člen širšieho kádra českej futbalovej reprezentácie a krídelník VfL Wolsburg Václav Pilař bude v sezóne 2013/2014 pôsobiť na hosťovaní v konkurenčnom klube SC Freiburg. Účastník nemeckej bundesligy získal na 24-ročného legionára aj opciu.

Podľa informácii českých médií hráčov manažér Jiří Stejskal potvrdil, že oba kluby definitívne uzavreli dohodu v utorok. "Venca mohol zostať vo Wolfsburgu, nikto ho nevyháňal, ale vo Freiburgu bude mať po zranení o niečo väčšiu šancu pravidelne hrať než vo Wolfsburgu," cituje portál idnes.cz Stejskala.

Freiburg, ktorý v nedávno skončenej sezóne dosiahol na prekvapujúce piate miesto, má istú účasť v Európskej lige 2013/2014. "Freiburg s Vencom bude mať trpezlivosť, dobre vie, že pre zranenie rok nehral. Ale určite sa dočká svojej šance. Dobré je, že okrem bundesligy si môže zahrať aj v Európskej lige, takže vyťažený by mal byť dosť. To je dobrá správa aj pre reprezentáciu," dodal Stejskal.

Pilař, ktorý si poranil koleno v auguste v prípravnom stretnutí na Ukrajine, sa vo Freiburgu stretne aj s krajanom Pavlom Krmašom. V uplynulej sezóne pôsobila v tíme aj dvojica slovenských legionárov Karim Guédé a Erik Jendrišek.