Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (12.6.)

streda, 12. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (12.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (12.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

NY RANGERS: New York Rangers by malo začať jednať s bývalým trénerom Buffala Sabres Lindym Ruffom. Vedenie „jazdcov“ sa usilovalo o príchod Dallasa Eakina, ten zakotvil v Edmontone a tak po odchode Johna Tortorellu sú hokejisti z Manhattanu naďalej bez kouča.

 
DALLAS: Okrem New Yorku Rangers či Vancouveru Canucks sú bez kormidelníka aj „hviezdy“ z Dallasu. Generálny manažér Jim Nill by údajne rád do klubu priviedol Johna Tortorellu.
 
PITTSBURGH: Podľa najnovších informácií tréner brankárov Pittsburghu Penguins Gilles Meloche odstúpil z funkcie. V tíme by mal naďalej pokračovať ako skaut.
 
LOS ANGELES: Los Angeles Kings povolilo ostatným tímom jednať s asistentom trénera Johnom Stevensom. Ten by sa mohol stať novou posilou manažmentu vo Vancouveri Canucks.
 
LOS ANGELES: Obranca Los Angeles Kings Robyn Regehr dohrával play-off so sebazaprením. Po tom, čo obhajca Stanley cupu vypadol v konferenčnom finále sa skúsený zadák podrobil operácii zranenej paže.
 
CHL: V kanadských juniorských súťažiach sa od roku 2014 nebudú môcť draftovať európski brankári. Tohtoročný draft v nižších zámorských súťaží prebehne bez zmien.
 
OTTAWA & ASTANA: Zámorie opúšťa obranca Mike Lundin, ktorý naposledy obliekal dres Ottawy Senators. Lundin putuje do Kontinentálnej hokejovej ligy, na novom kontrakte sa dohodol s Barysom Astana.
 
UFA: Špekulácie sa naplnili. Novou posilou Salavatu Julajev Ufa sa stáva fínsky útočník Teemu Hartikainen, ktorý naposledy pôsobil v Edmontone Oilers.
 
LEV: Pražský Lev sa dohodol na novej zmluve s fínsky bekom Mikkom Mäenpääm, ktorý by podľa novej zmluvy mal v hlavnom meste Česka pôsobiť do konca sezóny 2014/2015.
 
NIŽNEKAMSK: Podľa ruských denníkov by sa novou akvizíciou v tíme Neftechimiku Nižnekamsk mohol stať slovenský krídelník Branko Radivojevič, ktorý po tejto sezóne ukončil spoluprácu s moskovským Spartakom.
 
ČEREPOVEC: V Severstali Čerepovec bude pokračovať český obranca Petr Čáslava, ktorý sa so svojím súčasným zamestnávateľom dohodol na predĺžení kontraktu.
 
PODOLSK: Ďalšou zámorskou posilou Viťazu Podolsk sa stal Logan Pyett. Juniorský majster sveta z roku 2008 naposledy hral na farme New Yorku Rangers v Connecticute.
 
KAZAŇ: V Kazani už nepočítajú s lotyšským reprezentačným útočníkom Laurisom Darzinšom, ktorý by sa mohol sťahovať do Čeľabinsku.