Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (13.6.)

štvrtok, 13. jún 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (13.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (13.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PHILADELPHIA: Philadelphia Flyers získala z New Yorku Islanders práva na švajčiarskeho obrancu Marka Streita výmenou za štvrtú voľbu v drafte 2014 a útočníka Shanea Harpera. Ak sa so Streitom „letci“ nedokážu dohodnúť na zmluve, bývalý kapitán „Isles“ sa stane 5. júla voľným hráčom bez obmedzenia.

 
PITTSBURGH: Vedenie Pittsburghu Penguins predĺžilo zmluvu so svojím súčasným trénerom Danom Bylsmom, ktorý tak v tíme „Pens“ bude pôsobiť do roku 2016.
 
VANCOUVER: Manažment klubu z Vancouveru Canucks chce do 5. júla s určitosťou priviesť do svojho tímu nového kouča. Po tom, čo kanadský celok opustil Alain Vaigneault ostali „kosatky“ bez hlavného trénera. Medzi najvážnejších kandidátov na tento post sa radia John Tortorella či Jacques Martin.
 
ST. LOUIS: Jeden z najtalentovanejších ruských hokejistov Vladimir Tarasenko bude musieť popracovať na svojej kondícii. Vedeniu Saint Louis Blues sa nepáči Tarasenkova kondičná (ne)pripravenosť.
 
SAN JOSE: Útočník Raffi Torres, ktorý sa už neraz prezentoval tvrdou hrou siahajúcou ďaleko za hranicami pravidiel by podľa jeho vlastných slov rád ostal v San Jose Sharks. 31-ročnému Kanaďanovi sa po konci tejto sezóny končí zmluva.
 
SAN JOSE: San Jose Sharks podpísalo dvojročný nováčikovský kontrakt v hodnote 1,57 miliónov USD s talentovaným švédskym forwardom Petterom Emanuelssonom, ktorý sa do zámoria bude sťahovať
zo Skelleftey, ktorej v tejto sezóne pomohol získať majstrovský titul v švédskej Elitserien.
 
SAN JOSE: Na lavičke San Jose Sharks bude pokračovať tréner Todd McLellan. McLellan San Jose trénuje od roku 2008 a s vedením klubu sa dohodol na predĺžení spolupráce.
 
NY ISLANDERS: New York Islanders chce v najbližších dňoch začať jednať s útočníkom Joshom Baileym, ktorý sa začiatkom júla stane neobmedzene voľným hráčom.
 
LEV: Pražský Lev sa údajne usiluje o príchod legendárneho Jaromíra Jágra, ktorému v lete v NHL končí zmluva. Podľa najnovších špekulácií by sa Jágrov plat mohol vyšplhať do výšky štyroch miliónov eur.
 
OMSK: Útočník Andrej Taratuchin bude pokračovať v Avangarde Omsk s ktorým sa dohodol na ročnom predĺžení zmluvy.
 
OMSK: Vedenie Avangardu sa snaží dohodnúť so svojím útočníkom Alexandrom Frolovom na znížení platu prípadne na rozviazaní jeho platnej zmluvy.
 
RIGA: Lotyšská Riga sa dohodla na nových kontraktoch s Kyleom Wilsonom, Rodrigom Laviňšom a Alexandrom Niživijsom.  
 
ZÁHREB: Novou posilou Medveščaku Záhreb sa stal 24-ročný kanadský obranca Mark Katic, ktorý naposledy hájil farby nemeckého Eisbärenu Berlín.