Main Content

Malkin podpísal rozprávkový kontrakt

štvrtok, 13. jún 2013 17:30 | Autor: Dávid Lech

Malkin podpísal rozprávkový kontrakt
Malkin podpísal rozprávkový kontrakt | zdroj: foto TASR

Po tom, čo sa v médiách objavili špekulácie o možnom odchode ruského centra Jevgenija Malkina z Pittsburghu, svet obleteli správy o tom, že jeden z najlepších hokejistov sveta ostáva v Pensylvánii. So svojím súčasným zamestnávateľom podpísal rozprávkovú zmluvu.

26-ročný stredný útočník Pittsburghu Penguins údajne zvažoval návrat do Kontinentálnej hokejovej ligy, kde mal hájiť farby Metallurgu Magnitogorsk. Rodákovi z Magnitogorsku v budúcom roku skončí kontrakt a v lete 2014 sa mohol stať obmedzene voľným hráčom.

 
Objavovali sa špekulácie o jeho možnom odchode zo zámoria. Generálny manažér „tučniakov“ Ray Shero začal už v predstihu okamžite jednať s Malkinom o predĺžení jeho súčasného kontraktu, ktorý mu v budúcom roku zaručuje zárobok 8,7 miliónov dolárov.
 
Vedenie Pittsburghu sa dnes dohodlo na predĺžení kontraktu s majstrom sveta z roku 2012. Malkin podpísal najdlhšie možný kontrakt v osemročnej dĺžke v hodnote 76 miliónov dolárov. Ročne tak bude jeho plat ukrajovať z platového stropu Pittsburghu 9,5 miliónov dolárov.
 
Penguins budú od „Gena“ očakávať podobné výkony ako v minulej sezóne. Vlani Malkin pozbieral v 75 zápasoch 109 kanadských bodov. Prvýkrát v kariére pokoril 50 gólovú hranicu, keď nastrieľal rovných 50 presných zásahov a na predávaní cien za sezónu 2011/2012 si z NHL Award odniesol Art Ross Trophy, Hart Memorial Trophy a Ted Lindsay Award. Túto sezónu ho zbrzdilo zranenie, napriek zdravotným problémom si do štatistík zapísal 33 bodov v 31 zápasoch. Priemer vyše bodu na zápas si dokázal udržať aj v play-off – v 15 dueloch zaznamenal 16 bodov (4+12).
 
Prvá voľba Pittsburghu Penguins z draftu 2004 sa tak nikam sťahovať nebude. Fanúšikovia Pittsburghu Penguins sa môžu tešiť na to, že dres „Pens“ bude naďalej obliekať jeden z najlepších hokejistov súčasnosti. Ani samotný Malkin neskrýval radosť z podpisu: „Sme skupina, ktorá predtým vyhrala Stanley Cup. Verím, že chceme vyhrať znova. Sú tu dobrí ľudia. Dobrí chlapci,“ neskrýval túžbu po zisku najcennejšej hokejovej trofeje, ktorú s Pittsburghom získal v roku 2009.