Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (14.6.)

štvrtok, 13. jún 2013 23:10 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (14.6.)
Správy dňa z NHL a KHL (14.6.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: Vedenie Pittsburghu Penguins predĺžilo kontrakt s ruským útočníkom Jevgenijom Malkinom, ktorý sa s „tučniakmi“ dohodol na osemročnej zmluve v celkovej hodnote 76 miliónov dolárov. Nový kontrakt vstúpi v platnosť budúci rok.

 
NY RANGERS: Ďalším kandidátom na pozíciu hlavného trénera v New Yorku Rangers je Alain Vigneault, ktorý nedávno prišiel o prácu vo Vancouveri Canucks. Kormidelníkom „jazdcov“ by sa však mohol stať aj bývalý hráč Rangers Mark Messier.
 
BOSTON: Prvý finálový duel o Stanley cup medzi Chicagom Blackhawks a Bostonom Bruins nedohral hosťujúci útočník Nathan Horton, ktorý zo zápasu odstúpil v prvom predĺžení pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela. Viac informácií o jeho zranení nebolo zverejnených.
 
MINNESOTA: Stephane Veilleux bude pokračovať v organizácii Minnesoty Wild. So svojím súčasným zamestnávateľom sa dohodol na dvojročnom predĺžení zmluvy.  
 
DALLAS: Zámorím otriasla aj nepríjemná správa o úmrtí Scotta Winklera. Nórsky útočník bol draftovaný v roku 2008 Dallasom Stars a dlhé roky pôsobil v jednom z univerzitných tímov. Príčina jeho smrti nie je známa.
 
SLOVAN: Okrem Neftechimiku Nižnekamsk sa o slovenského krídelníka Branka Radivojeviča, ktorý po tohtoročnej sezóne opustil moskovský Spartak, zaujíma aj Slovan Bratislava.
 
OMSK: Avangard Omsk má veľký záujem priviesť do svojho tímu bieloruského útočníka Sergeja Kosticyna, ktorý túto sezónu odohral v Nashville Predators.
 
CSKA: Do hokejového kolotoča v KHL by sa rád vrátil legendárny ruský útočník Sergej Fjodorov, ktorý s moskovským CSKA absolvuje letnú prípravu po ktorej sa rozhodne či opäť vykorčuľuje na ľad v súťažnom zápase.
 
KAZAŇ: Útočník TPS Turku Marko Anttila by sa mohol sťahovať z Fínska do Kontinentálnej hokejovej ligy. Záujem o neho prejavilo vedenie AK Bars Kazaň.